Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > 5. Midsummer Scene Festival

5. Midsummer Scene Festival

Jubilarno peto izdanje festivala 'Midsummer Scene Festivala' održat će se na dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac od 20. lipnja do 4. srpnja.
Share on facebook
Share on twitter

'Ponosni smo što ćemo, osim reprize naše prošlogodišnje uspješnice 'San Ivanjske noći', ugostiti teatar iz poljskog Vroclava s predstavom 'H(2)O', koji se temelji na Hamletu, i predstavu 'Henry V (Man and Monarch)' australskog glumca Bretta Browna u režiji Philipa Parra 26. lipnja', izjavio je na predstavljaju ovogodišnjeg festivalskog izdanja producent istog, Filip Krenus.

Ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat najavio je obljetnički koncert Five Seasons 26. lipnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. 'Obljetnička godina traži poseban program pa je DSO pripremio djela koja se rjeđe izvode, a vrlo su zahtjevna, od Webberove 'Uvertire' do Bernsteinove 'West Side Story'. Andrea Marić i Đani Stipaničev otpjevat će par brojeva iz tog mjuzikla. Na kraju slijedi Mendelssohnov San ljetne noći', rekao je Milat te dodao kako će se za ovu prigodu orkestar dopuniti dodatnim glazbenicima.

Ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić najavio je dvodijelni program Dva barda – Držić i Shakespeare 5. srpnja. 'Najprije će se čitati Držićevi soneti na hrvatskom i engleskom jeziku, a potom I izvesti nekih djelova iz Držićeva 'Dunda Maroja', kao izvrstan nastavak na objavljeni cjelovit prijevod tog djela, koji je napravio Filip Krenus', istaknuo je Matić.

Festival Midsummer Scene projekt je Grada Dubrovnika i dubrovačke Turističke zajednice, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE