Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Jubilarni 15. Tirenin Kazališni kamp u Zagrebu

Jubilarni 15. Tirenin Kazališni kamp u Zagrebu

Teatar Tirena organizira jubilarni 15. Tirenin Kazališni kamp u sklopu kojeg vas očekuje 13 kazališnih radionica i popratni program!
Share on facebook
Share on twitter

I ove će se godine u Teatru Tirena održati niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 15. Tirenin Kazališni kamp održat će se u Zagrebu od 17. do 30. lipnja. U 14 dosadašnjih Kampova održane su 174 radionice u kojima je sudjelovalo preko 1000 polaznika! 2011. godine Kazališni kamp dobio je godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj, za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.

Ovogodišnji Kazališni kamp započinje radionicom Stvarni život namijenjenom osnovnoškolcima. Uz pomoć dramskih igara, vježbi i improvizacije kroz razlike između virtualnog i stvarnog svijeta vodit će ih dramske pedagoginje Ines Škuflić-Horvat i Maja Sviben. Tri radionice namijenjene su onima koji žele razvijati svoje izvođačke vještine. Iz Finske na Kazališni kamp dolazi Kimmo Tähtivirta, kazališni pedagog, redatelj, plesač i izvođač koji će za srednjoškolce i studente voditi Fizički teatar. Radionicu "Koji si ti klaun?" vodit će Marijana Matoković, glumica i članica Crvenih nosova - klaunovadoktora a radionicu Uvod u rad na monologu glumica Petra Težak.

Nešto drugačijim vrstama kazališta bavit će se radionice Kazalište materijala pod vodstvom Ane Malnar i Kamišibaj: umjetnost pripovijedanja u slikama pod vodstvom Ive Nemec. Radionica Dramsko pisanje (voditeljica: Nina Horvat) i Kostimografska radionica (voditeljica: Lucija Prstec Smolčec) namijenjene su onima koje od same izvedbe više zanima kako kazališna predstava nastaje. Na radionici "Inkluzija u dramsku grupu" pod vodstvom Andree Damjanić Firšt polaznici će se upoznati s raznim mogućnostima prilagodbe načina rada s djecom i mladima s poteškoćama u razvoju kako bi ih što bolje mogli uključiti u rad dramske grupe.

Specijalan dan" u sklopu kojeg će četiri radionice voditi studentice Dramska pedagogija - specijalistički studij na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će se 21. lipnja. Teatar Tirena je mjesto pedagoško – umjetničke prakse Specijalističkog studija i treću godinu za redom jedan od suorganizatora znanstveno-umjetničkog Simpozija o dramskoj pedagogiji. Radionice Specijalnog dana: Kako čitati između redaka? (voditeljica: Maša Rimac Jurinović), Dramsko izražavanje u nastavi likovne kulture i umjetnosti (voditeljica: Jelena Kovačić), Bilo jednom(radionica pripovijedanja) (voditeljice: Katja Petrović i Barbara Crnčan) i Procesna drama(voditeljice: Lidija Topolovčan i Monika Miholić Cvitanić).

Osim 13 radionica, održat će se i Improliga, natjecanje u improvizacijama i bit će izvedena predstava Ofelijino kazališne sjena dramskog studija Tirena. Održat će se i uvodni susret za Erasmus+ projekt Future Telling: the Next Generation u kojem Teatar Tirena sudjeluje zajedno s još pet organizacija iz Belgije, Finske, Njemačke, Izraela i Slovenije. Tijekom dvodnevnog događanja bit će osmišljene radionice i aktivnosti vezane uz teme migracija, suživota i doma za tjedan dana u kolovozu kad će se u Kopru okupiti šezdesetak mladih i njihovih voditelja.

Kazališni kamp je već petnaest godina kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima.

15. Tirenin Kazališni kamp

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE