Naslovnica > PREDSTAVE > Tri X i ja

Tri X i ja

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Novi tekst Filipa Nole na scenu ZKM postavljaju u tandemu sam autor i Arija Rizvić.
autorski tim funkcija
Arija Rizvićredatelj
Marta Žegurakostimograf
Željko Začekinspicijent
Filip Nolaautor
Filip Nolaredatelj
Filip Nolascenograf
Dina Ekštajnsuradnik za scenski pokret
Mario Mirkovićskladatelj

Tri X i ja novi je dramski tekst Filipa Nole, a na scenu ga u svom matičnom kazalištu - ZKM - postavlja u partnerstvu Arijom Rizvić u sklopu projekta Inkubator, osmišljenog kao "platforma kojom članovi ansambla ZKM-a razvijaju vlastiti autorski izraz u širem izvedbenom kontekstu te time predstavlja prostor snažne kreativne energije i autorskog razvoja."

Tri X i ja zapravo komorni triler s elementima komedije apsurda, koji započinje nakon što djelatnik bogate i tajanstvene tvrtke zarobi dvije pametne i privlačne kandidatkinje za izmišljeni posao. Otmica se pretvara u neobičnu i čudnu igru koja razotkriva manipulaciju spolnih i drugih društvenih interakcija, suprotstavlja ženska i muška gledišta na najintimnije događaje i mjesta ljudskog bića, uspoređuje prekrasne i mračne strane spolnosti.

U tom će smislu Tri X i ja potražiti odgovore na pitanja: kakve veze ima oznaka XXX s radnim sposobnostima i vještinama koje se ocjenjuju na razgovoru za novi posao, zašto se u tom slučaju ustraje na seksualnoj ovisnosti, a druge se ni ne spominje te koja je prava razlika između natječaja za posao i igre? Je li prva asocijacija na slovo x nepoznanica ili potpis nepismena čovjeka? XOXOX ili XX XY? Je li mi golem ili sam ja Golem? Je li to slabost, nastranost ili prirodno ponašanje ženke i mužjaka? Jesu li Adam i Eva brat i sestra?

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE