Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Znate li koliko zaposlenih ima zagrebački Gradski ured za kulturu?

Znate li koliko zaposlenih ima zagrebački Gradski ured za kulturu?

Ured koji svoju najvažniju zadaću, plan financiranja javnih potreba u kulturi za tekuću godinu u cijelosti objavi tek na koncu prvog kvartala te iste godine, ima sistematizacijom predviđen popriličan broj zaposlenika. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo: zagrebački Gradski ured za kulturu godinama je bio dio mastodontskog Ureda za kulturu, obrazovanje i sport, a gradonačelnik Bandić višekratno je odbijao zahtjeve zagrebačkih kulturnih radnika da ga izdvoji. No, 2017. godine došlo je do promjene odnosa političkih snaga u Zagrebu, pa je za potrebe uhljebljivanja koalicijskih partnera Bandić obećao mega ured razdvojiti u tri, uz napomenu kako to zagrebačke porezne obveznike neće stajati ni lipe.

Prvom pročelnicom tog novog Ureda za kulturu imenovana je Ana Lederer i to izvan zakonom propisanog roka, no razriješena nije zbog toga već zbog razilaženja Bandića s njezinom strankom, Neovisni za Hrvatsku.

Ured je u međuvremenu dobio čak dvije nove lokacije, ali novu pročelnicu nije iako je najizvjesnije kako će to mjesto pripasti Milan Vuković Runjić. Nju bi trebao dočekati ne samo ured na novoj lokaciji, nego i impresivan broj zaposlenika, a kako proizlazi iz Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o unutarnjem redu Gradskog ureda za kulturu, što ga je vlastitim aktom gradonačelnik Bandić usvojio 3. svibnja ove godine.

Ured za kulturu

Kako stoji u obrazloženju: "...zbog učinkovitog i pravodobnog obavljanja poslova iz djelokruga Ureda, predlaže se izmjena Sistematizacije radnih mjesta u Uredu", i to tako da se "u Uredu se sistematizira 44 radnih mjesta sa 48 izvršitelja."

Prema proračunu Grada Zagreba za 2019. godinu, rečeni Ured godišnje porezne obveznike stoji 6.665.000,00, a upravlja sredstvima za javne potrebe u kulturi u iznosu od 471.858.000,00 kn.

Plan distribucije rečenih sredstava u 2019., Gradski je ured od 48 zaposlenih u cijelosti objavio, a kako sami navode, tek 19. travnja ove godine.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI