Naslovnica > VIJESTI > Tko će dobiti Nagrade Grada Zagreba?

Tko će dobiti Nagrade Grada Zagreba?

Na dnevnom redu iduće sjednice zagrebačke Gradske skupštine naći će se i prijedlog od dodjeli nagrada, a među dobitnicima su i neki kazalištarci.
Share on facebook
Share on twitter

18. travnja održat će se iduća sjednica zagrebačke Gradske skupštine, a na dnevnom redu iste naći će se i prijedlozi za dodjelu Nagrade Grada Zagreba. Predloženo je 15 dobitnika, a među njima i dvoje kazalištaraca: redatelj Ivica Kunčević, te ravnatelj KD Lisinski Dražen Siriščević.

Kako stoji u obrazloženjima, Kunčeviću se nagrada dodjeljuje "u povodu 50 godina redateljskog djelovanja za izniman i svestran umjetnički opus kojim je ostavio dubok i neizbrisiv trag u povijesti zagrebačkih i drugih kazališta i kazališnih festivala. Kao redatelj dosad je uspješno postavio stotinu predstava različitih žanrovskih i stilskih odrednica, od hrvatskih dramskih djela do svjetskih klasika. Njegove su knjige dragocjeno svjedočanstvo redateljskoga i glumačkog procesa iz kojih mogu učiti brojne nove, mlade generacije redatelja i glumaca i vrijedan su doprinos povijesti zagrebačkoga i hrvatskog teatra."

Za Siriščevića pak predlagač navodi: "za izniman doprinos istaknutoga kulturnog djelatnika i dugogodišnjeg ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog kulturnom, posebice glazbenom životu Zagreba. Vrlo je uspješan autor brojnih televizijskih emisija o glazbenome kazalištu, osobito o opernoj umjetnosti. Vodeći najveću koncertnu dvoranu u Hrvatskoj znatno je unaprijedio koncertni program dovodeći u Zagreb najeminentnija imena svjetske glazbene scene te ga time pozicionira na europsku pa i svjetsku kulturnu mapu."

02 Prijedlog zaključka
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI