Naslovnica > PREDSTAVE > Zid, jezero

Zid, jezero

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Miloš Lolić režira tekst Dušana Jovanovića za Dramu SNG Ljubljana.

Zid, jezero tekst je Dušana Jovanovićaiz 1989. praizveden upravo u  Drami SNG Ljubljana, a istu ga je  scenu 2017. opet postavio Miloš Lolić.

Komad je postavljen u dnevnoj sobi, podijeljen zidom kojeg su Rudi i Lidija, bračni par, podigli davno. Dok posjete primaju odvojeno, oboje imaju  vlastitu verziju priče o dramatičnim i sudbonosnim događajima od prije četrnaest godina koji su im zauvijek promijenili živote. Rudi i Lidija tumače događaje iz prošlosti »drugačije«, do apsurdnosti različitih pogleda, a gledatelji slijede međusobno suprotstavljene točke gledišta jedne paralelne pripovijesti.

U zabavnim odstupanjima lako se otkrivaju tipična obilježja dezintegracijskih odnosa  bračnih parova. Jovanović u dijalozima vješto kombinira elemente trilera i senzualne melodrame.

Zid, jezero je nadrealna drama iz nečijeg susjedstva, u zemlji pred raspadom zemlje i na rubu nezamislivo krvoločnog rata. Zidovi, koje su izgradili ljudi u podjelama, jezero, u kome su  potopljena djeca, kuća koja je izgorila. Kakva je rekonstrukcija uopće moguća i što bi se to trebalo vratiti?

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE