Search
Close this search box.

Zid, jezero

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Miloš Lolić režira tekst Dušana Jovanovića za Dramu SNG Ljubljana.
autorski tim funkcija
Aleš Vrhovecoblikovatelj svjetla
Sara Smrajc Žnidarčičkostimograf
Jasmina Holbusscenograf
Miloš Lolićredatelj
Tatjana Staničjezični savjetnik
Darja Dominkušdramaturg
Dušan Jovanovićautor teksta
izvođači uloge
Branko ŠturbejRudi
Polona JuhLidija
Saša Mihelčičškolska kolegica
Saša TabakovićLiječnik

Zid, jezero tekst je Dušana Jovanovićaiz 1989. praizveden upravo u  Drami SNG Ljubljana, a istu ga je  scenu 2017. opet postavio Miloš Lolić.

Komad je postavljen u dnevnoj sobi, podijeljen zidom kojeg su Rudi i Lidija, bračni par, podigli davno. Dok posjete primaju odvojeno, oboje imaju  vlastitu verziju priče o dramatičnim i sudbonosnim događajima od prije četrnaest godina koji su im zauvijek promijenili živote. Rudi i Lidija tumače događaje iz prošlosti »drugačije«, do apsurdnosti različitih pogleda, a gledatelji slijede međusobno suprotstavljene točke gledišta jedne paralelne pripovijesti.

U zabavnim odstupanjima lako se otkrivaju tipična obilježja dezintegracijskih odnosa  bračnih parova. Jovanović u dijalozima vješto kombinira elemente trilera i senzualne melodrame.

Zid, jezero je nadrealna drama iz nečijeg susjedstva, u zemlji pred raspadom zemlje i na rubu nezamislivo krvoločnog rata. Zidovi, koje su izgradili ljudi u podjelama, jezero, u kome su  potopljena djeca, kuća koja je izgorila. Kakva je rekonstrukcija uopće moguća i što bi se to trebalo vratiti?

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE