Naslovnica > VIJESTI > Audicija za glavne uloge u međunarodnoj koprodukciji

Audicija za glavne uloge u međunarodnoj koprodukciji

Rok za prijave ističe 1. lipnja.
Share on facebook
Share on twitter

Tekst poziva prenosimo u cijelosti i u izvorniku.

***

Hartefakt fond (Srbija) i Elaps (Francuska) raspisuju
AUDICIJU
za glavne uloge u internacionalnoj koprodukciji
KATEKSIS: FENOMEN ISTINE NA SUĐENJU
Režija: Nik Milet Autori: Nik Milet i Dejvid Henkok

Kateksis predstavlja novu pozorišnu formu, koncept koji od glumaca zahtijeva realističnu glumu i strast prema istraživanju svojih uloga do krajnjih granica. Sinergija, stvorena između novih tehnologija i pozorišta, u okviru Kateksisa, otvara mogućnost za stvaranje nove pozorišne forme, koja publiku aktivira i poziva na istraživanje i preispitivanje etičkih, društvenih i političkih tema kroz prizmu tehnologije.

Pozivamo sve zainteresovane glumce i glumice, koji imaju između 25 i 39 godina da svoj kratki CV/bio na engleskom i fotografiju pošalju na contact@elapse.eu i info@heartefact.org , najkasnije do petka, 1. juna 2018. godine. U subject mail-a staviti Kateksis – kasting.
Audicija će se održati u nedelju, 3. juna u Sarajevu. Svi/e odabrani/e kandidati i kandidatkinje bit će mailom obaviješteni o detaljima audicije.

Performans će biti na srpsko-bosansko-hrvatskom jeziku, ali je neophodno dobro, aktivno znanje engleskog jezika jer će kompletan redateljev rad sa glumcima i ostala komunikacija na projektu biti engleskom jeziku. .

Prvi dio procesa odvijat će se odmah po završetku audicije u trajanju od dve nedelje, u Sarajevu i Beogradu, dok je intenzivni rad na performansu predviđen za septembar kada će se desiti i premijerna izvođenja u Beogradu i Sarajevu.

Projekat je podržan od strane fonda Kreativna Evrope i rezultat je višemjesečnog rada partnera iz Francuske, Belgije, Nizozemske, Srbije i Bosne i Hercegovine koji su kombinovanjem pozorišta, nauke i tehnologije osmislili jedinstveno iskustvo koje preispituje trenutak u kome živimo i pojam istine u savremenom društvu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE