Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Gradonačelnik opet časti ‘Kontesu’, sad ima na raspolaganju više sredstava nego Teatar ITD

Gradonačelnik opet časti ‘Kontesu’, sad ima na raspolaganju više sredstava nego Teatar ITD

Milan Bandić opet je svom omiljenom klubu mimo natječaja dodijelio pozamašnu financijsku 'injekciju' čime su ukupna ovogodišnja programska sredstava 'Kontese' premašila iznos koji je Grad namijenio cijelom Teatru ITD. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, 21. ožujka odlučio je 21. ožujka ove godine Gradskom kazalištu Komedija, a za potrebe programa cabaret i jazz cluba Kontesa mimo ikakvog natječaja dodijeliti 245.000,00 kn. Nakon što je već 7. veljače u istu svrhu iz gradske blagajne potrošio 117.000,00 kn. 

U oba slučaja gradonačelnik je samo velikodušno udovoljio molbi kazališta Komedija, a kojemu je - ne zaboravimo - programom javnih potreba u kulturi grada Zagreba za 2018. u svrhu financiranja programa u Kontesi već dodijeljeno 60.000,00 kn.

Time su - barem zasad - ukupna programska sredstava Grada Zagreba kojima raspolaže Kontesa u 2018. dosegla čak 422.000,00 kn! Usporedbe radi, Grad je za isto razdoblje Teatru ITD odobrio tek 350.000,00 kn, a Zagrebačkom kazalištu lutaka i Žar ptici jedva duplo više - 800.000,00 kn.

Navedenim sredstvima treba još pridodati i 2,1 milijuna kuna koliko je Zagreb uložio u navodno preuređenje i opremanje prostora, kao i činjenicu da Kontesu opslužuje Komedijino osoblje.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/Kontesa_ozujak.pdf

S obzirom na količinu i kvalitetu programa, Kontesa je tako definitivno postala najvažniji kulturni pogon u Zagrebu, pri čemu od otvorenja taj klub za svoje programe - ne naplaćuje ulaznice.

Sve to, kako su i sami najavili na Facebooku, trebalo bi se promijeniti od 6. travnja:

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI