Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Javni poziv za rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra u Svetvinčentu

Javni poziv za rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra u Svetvinčentu

Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu objavio je za sve profesionalne umjetnice i umjetnike natječaj za prijavu na rezidencijalni program u 2018.godini.
Share on facebook
Share on twitter

Ako se bavite suvremenim plesom i pokretom ili nekim drugim vidom neverbalnog kazališta, razvijate inovativne umjetničke prakse i imate ideju za novi projekt ili maštate o svojoj budućoj predstavi i potrebno vam je mjesto i vrijeme za posvećeni rad i umjetničko istraživanje tada je rezidencijalni boravak u pitoresknom istarskom gradiću Svetvinčentu idealno mjesto za razvoj tog projekta.

Rok za prijave je 8. ožujka, a prijavnicu možete pronaći na ovom LINKU.

Mediteranski plesni centar u sklopu rezidencijalnog programa umjetnicima može osigurati boravak u Svetvinčentu između travnja i studenog 2018. godine, neograničeno korištenje prostora dvorane tijekom trajanje rezidencije, smještaj, kao i korištenje dodatnih prostora (garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije) te pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije. Trajanje pojedine rezidencije je od 7 do 10 dana, no moguć je i dulji boravak ako je to zbog potrebe realizacije / istraživanja projekta nužno.

Od umjetnika se očekuje pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta kao i javnu prezentaciju i/ili radionicu za amatere ili profesionalce.

Mediteranski plesni centar (MPC) mjesto je koncipiranja i provedbe idejnih zamisli, umjetničkih projekata te raznolikih edukativnih programa. Utemeljen 2010. godine na mjestu bivšeg kulturnog doma Svetvinčenat, zamišljen je kao vrsta partnerstva između lokalne uprave koja osigurava infrastrukturu, i neprofitnog društvenog segmenta, umjetničke organizacije Zagrebački plesni ansambl koja osigurava programski sadržaj.

MPC je do sada kroz rezidencijalni program ugostio 40 umjetničkih skupina/kolektiva i/ili umjetnika, koji su u tom prostoru razvijali i istraživali svoje nadolazeće  projekte. Među ostalim umjetnicima u ovom su programu sudjelovali izraelska koreografkinja Ronit Ziv, britansko-talijanski dvojac Alex McCabe & Riccardo Olivier, norveška koreografkinja Kari Hoaas, poljska umjetnica Magdalena Reiter, slovenska autorica Maša Kagao Knez, mađarska kompanija Hodworks, kompanija Milana Tomašika, američki cirkuski umjetnik Cohdi Harrell kao i domaći plesni umjetnici Matija Ferlin, Roberta Milevoj, Lada Petrovski Ternovšek, Andreja Široki, Dora Đurkesac, Iva Korenčić, Koraljka Begović, Nastasja Štefanić i drugi.

Osim rezidencijalnog programa, MPC organizira i plesnu edukaciju za profesionalne plesače te početnike, s posebnim naglaskom na radionice za lokalnu zajednicu. Vizija Mediteranskog plesnog centra u budućnosti je izrastanje u jedinstveni regionalni istraživački plesni centar s međunarodnim značajem, koji će utjecati i doprinijeti novim znanjima i vještinama u plesnoj umjetnosti te sudjelovati u kreiranju i redefiniranju hrvatske plesne prakse.

PRIJAVA
Prijaviti se možete na ovom linku – proces prijave je na engleskom jeziku ali možete ispunjavati i na hrvatskom, a uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju. Rok za prijave je 8. ožujka u 23:59!

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI