Search
Close this search box.

Došao konj u kafić

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Bookerom nagrađeni roman u scenskoj adaptaciji izraelskog Cameri teatra.
autorski tim funkcija
Dror Kerenredatelj
Sariel Keslasiautor animacije
Eldad Lidorskladatelj
Adi Shimronioblikovatelj svjetla
Svetlana Bergerscenograf
Svetlana Bergerkostimograf
Micha Levinsonautor adaptacije
Avner Ben Amosautor adaptacije

Radnja komedije Došao konj u kafić smještena u podrum industrijske zone gradića u Izraelu odvija se tijekom završnog nastupa stand-up komičara Dovaleha Greensteina. Do obrata dolazi kad pred publiku, koja uključuje dvoje njegovih prijatelja iz djetinjstva, iznosi ozbiljnu moralnu dvojbu: izbor koji je učinio između dvoje najmilijih ljudi. Grube i britke pošalice iznenada se obrću u balansiranje između crnog humora i zajedljive satire, ljubavi i izdaje, čežnje i žaljenja. U standup komediji sve je, kao i u životu, moguće. U večeri svoga posljednjeg nastupa, kojim ujedno obilježava rođendan, Dovaleh Greenstein više nema što izgubiti.

David Grossman, rođen u Izraelu (1954), autor je devet međunarodno priznatih romana, triju iznimnih nefikcijskih djela, zbirke kratkih priča te desetak knjiga za djecu, dječjih opera i igara. Prevođen je na 35 jezika. Dobitnik je brojnih uglednih nagrada, a za roman Došao konj u kafić 2017. primio je Nagradu Booker.

Dror Keren završio je kazališnu akademiju Mountview u Londonu. Glumio je u kazalištima Cameri, Habima, Haifa i Gesher, na televiziji te na filmovima. Za svoje je uloge višestruko nagrađivan, a sa stand-up komadima koje i piše gostuje u cijelom Izraelu.  Scenska adaptacija romana: Micha Levinson, Avner Ben Amos, Dror Keren. Oblikovanje scene i kostima: Svetlana Berger. Oblikovanje svjetla: Adi Shimroni. Glazba: Eldad Lidor. Animacija:

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE