Došao konj u kafić

premijera: 17.7. 2017
produkcija: Cameri

vrsta: drama
naziv izvornika: A Horse Walks Into a Bar

Bookerom nagrađeni roman u scenskoj adaptaciji izraelskog Cameri teatra.

***

Radnja komedije Došao konj u kafić smještena u podrum industrijske zone gradića u Izraelu odvija se tijekom završnog nastupa stand-up komičara Dovaleha Greensteina. Do obrata dolazi kad pred publiku, koja uključuje dvoje njegovih prijatelja iz djetinjstva, iznosi ozbiljnu moralnu dvojbu: izbor koji je učinio između dvoje najmilijih ljudi. Grube i britke pošalice iznenada se obrću u balansiranje između crnog humora i zajedljive satire, ljubavi i izdaje, čežnje i žaljenja. U standup komediji sve je, kao i u životu, moguće. U večeri svoga posljednjeg nastupa, kojim ujedno obilježava rođendan, Dovaleh Greenstein više nema što izgubiti.

David Grossman, rođen u Izraelu (1954), autor je devet međunarodno priznatih romana, triju iznimnih nefikcijskih djela, zbirke kratkih priča te desetak knjiga za djecu, dječjih opera i igara. Prevođen je na 35 jezika. Dobitnik je brojnih uglednih nagrada, a za roman Došao konj u kafić 2017. primio je Nagradu Booker.

Dror Keren završio je kazališnu akademiju Mountview u Londonu. Glumio je u kazalištima Cameri, Habima, Haifa i Gesher, na televiziji te na filmovima. Za svoje je uloge višestruko nagrađivan, a sa stand-up komadima koje i piše gostuje u cijelom Izraelu. Scenska adaptacija romana: Micha Levinson, Avner Ben Amos, Dror Keren. Oblikovanje scene i kostima: Svetlana Berger. Oblikovanje svjetla: Adi Shimroni. Glazba: Eldad Lidor. Animacija:

OD ISTIH PRODUCENATA

DNEVNI NEWSLETTER

PRATITE NAS I NA...

IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI