Poziv za sudjelovanje na 28. Marulićevim danima

Ravnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani i intendant Hrvatskog narodnog kazališta Split uputio je poziv kazalištima da prijave predstave za 28. izdanje Festivala koje će se i sljedeće godine održati u Splitu od 21. do 28. travnja.

  

Poziv prenosimo u cijelosti.

***

U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame "Marulićevi dani", Festival 28. Marulićevi dani održat će se u svom tradicionalnom terminu, odnosno u vremenu od 21. do 28. travnja 2018. (čl. 8 Pravilnika), a izbornica Festivala ove je godine dr.art Mira Muhoberac.             

U skladu s odredbama Pravilnika:

- kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava - hrvatskih autora - koje su premijerno izvedene nakon 1. siječnja 2017. godine, a prije 31. prosinca 2017. odnosno u kalendarskoj godini u kojoj je održan prethodni festival.

- krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca 2017. godine.

- za predstave koje su već izvedene, uz prijavu, treba priložiti: knjižicu predstave, plakat i DVD predstave, dok za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene  do 31. prosinca 2017. treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split i izbornika Festivala.

- organizator i realizator Festivala, Hrvatsko narodno kazalište Split, za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava dvodnevni hotelski smještaj u punom pansionu. HNK kao organizator osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu, u okvirima kadrovske ekipiranosti HNK Split. Tehnička podrška ne uključuje najam ili kupovinu dodatne opreme, dijelova scenografije ili kostima za izvedbe ili angažiranje dodatnog tehničkog osoblja.

Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete.

U cilju pravodobne pripreme i dolaska izbornika na predstavu, uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi  za one predstave za koje su  termini već utvrđeni, a naknadno za one predstave za koje će se termini kasnije utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornik će najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati  termini. Kao uvid u predstavu može poslužiti i video zapis, a sve u dogovoru s izbornikom.

Prijave s prilozima molimo dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 28. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1 i na e-mail: drama@hnk-split.hr, rina@hnk-split.hr, drama.ravnatelj@hnk-split.hr.   

Svim kazalištima koja su prijavila predstave za 27. Marulićeve dane zahvaljujem i čestitam nagrađenima.

U očekivanju Vaših prijava, zahvaljujem i pozdravljam s poštovanjem.

Ravnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, intendant HNK Split
Goran Golovko

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.