Orgija

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Zakljčni dio trilogije slovenskog autorskog trojca nastaje u koprodukciji s HNK Rijeka, a bavi se transgresijom.
autorski tim funkcija
Grega Mohorčičoblikovatelj svjetla
Ivian Kan Mujezinovićfotograf
Jure Novakautor
Dajana Ljubičićkostimograf
Martin Lovšintehnički suradnik
Toni Sopranoscenograf
Urška Brodarautor
Katarina Stegnarautor

Predstava je zaključni dio trilogije Jure Novak: Zato sam sretan / Katarina po narudžbi / Orgija slovenskih autora Katarine Stegnar, Jure Novaka, Urške Brodar koja nastaje od 2011. godine.

Unutar nje Brodar, Novak i Stegnar razbijaju klasičnu kazališnu hijerahiju podjele autorstva. U prvom dijelu kao izvođač nastupa samo redatelj Jure Novak, u drugom se Novaku pridružuje i glumica Katarina Stegnar, a ovoga puta na sceni će biti svo troje, redatelj, dramaturg i glumica.

Formalno, trilogija se bavi poigravanjem granicama fikcije i stvarnosti, te preispitivanjem pozicije gledatelja i izvođača. Sadržajno se pak prvi dio trilogije bavio depresijom, drugi agresijom, dok će se Orgija uhvatiti u koštac s transgresijom.

Ili kako kaže službena najava:

'Orgija je predstava o prekoračivanju granica. Granica u odnosima i obitelji. U javnosti i politici. Orgija je predstava o seksualnim i intimnim prijestupima, o prekoračivanju granica morala i etike. Orgija je također i društveni eksperiment. Rekonstrukcija jedne od najozloglašenijih zabava prošlog stoljeća.'

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE