Orgija

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Zakljčni dio trilogije slovenskog autorskog trojca nastaje u koprodukciji s HNK Rijeka, a bavi se transgresijom.

Predstava je zaključni dio trilogije Jure Novak: Zato sam sretan / Katarina po narudžbi / Orgija slovenskih autora Katarine Stegnar, Jure Novaka, Urške Brodar koja nastaje od 2011. godine.

Unutar nje Brodar, Novak i Stegnar razbijaju klasičnu kazališnu hijerahiju podjele autorstva. U prvom dijelu kao izvođač nastupa samo redatelj Jure Novak, u drugom se Novaku pridružuje i glumica Katarina Stegnar, a ovoga puta na sceni će biti svo troje, redatelj, dramaturg i glumica.

Formalno, trilogija se bavi poigravanjem granicama fikcije i stvarnosti, te preispitivanjem pozicije gledatelja i izvođača. Sadržajno se pak prvi dio trilogije bavio depresijom, drugi agresijom, dok će se Orgija uhvatiti u koštac s transgresijom.

Ili kako kaže službena najava:

'Orgija je predstava o prekoračivanju granica. Granica u odnosima i obitelji. U javnosti i politici. Orgija je predstava o seksualnim i intimnim prijestupima, o prekoračivanju granica morala i etike. Orgija je također i društveni eksperiment. Rekonstrukcija jedne od najozloglašenijih zabava prošlog stoljeća.'

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter