Search
Close this search box.

Orgija tolerancije

GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U sklopu 60. Dubrovačkih ljetnih igara bit će premijerno prikazana predstava 'Orgija toleranicije' čestog dubrovačkog gosta, poznatog belgijskog umjetnika Jana Fabrea.
autorski tim funkcija
Dag Taeldemanskladatelj
Jan Fabreredatelj
Jan Fabrescenograf
Jan Fabrekostimograf
Miet Martensdramaturg
Jan Fabreoblikovatelj svjetla
Jan Dekeyseroblikovatelj svjetla

Predstava se bavi odnosom pojedinca i kapitalističkoga društva. Prema Luku  Van den Driesu: 'Orgija u naslovu odnosi se na ekstazu potrošačkog svijeta. Prvi i osnovni status ljudskog bića je trenutno onaj potrošača. Mi zapravo ne kupujemo proizvode, mi ih konzumiramo, proždiremo, kao probavni sustav koji nas drži u svojim pandžama. Oni koji više ne mogu ići u korak s takvim društvom su odbačeni, marginalizirani.

U ovoj predstavi ljudsko je biće odgojeno kao životinja koja kupuje; čiji je instinkt preživljavanja vođen kupovinom. Time se samo potvrđuje teorija Herberta Marcusea, koji je u svojoj analizi kapitalizma rekao da je mehanizam želje duboko ukorijenjen u našim genima. Postali smo deformirani trgovačkim kolicima u koja bacamo robu, veselo skačući od jednog do drugog odjela. Da, dolazimo! Postali smo izobličeni vlastitom robom, ostvarujući snove o kućnom kinu. Da, mi dolazimo!'

Orgija tolerancije nastala je u koprodukciji Troubleyna s Dubrovačkim ljetnim igrama tako da uz gostujuće glumce u predstavi  igraju Katarina Bistrović-Darvaš Goran Navojec.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE