Search
Close this search box.

Ukrađena ličnos’

VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Milan Lane Gutović se žali međunarodnoj komisiji i Europskoj uniji te traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukradena mu je ličnost.
autorski tim funkcija
Milan Lane Gutovićautor
izvođači uloge
Milan Lane Gutović

Vječiti mladić, neponovljivi komičar i proslavljeni glumac gospodskih manira preuzetih od stare škole ponašanja i ophođenja, Milan Lane Gutović, poznatiji kao Srećko Šojić, zvijezda komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“, koji obraz prodaje za 'kafućino' i 'prasiće' predstavlja neponovljivu hit komediju pod nazivom „Ukrađena ličnos'...“, i na kazališne daske dovodi „čuvenog“ Srećka Šoića. Rame uz rame sa Nikolom Simićem, Lane je nasmijao brojne gledatelje, tumačivši lik nepismenog direktora, koji sve najbolje od života grabi samo za sebe.

Komedija govori o padu društvenih vrijednosti i društva u cjelini u kojem lik Šojića (kao karikaturalna metafora) društveno ne stagnira, već naprotiv, napreduje. Ovoga puta glumac na bini nema ime i prezime, ali sve čini da intepretira tekst na sebi svojstven način iz poznatih serija i filmova.

Šojić jako bolestan i ozlijeđen diktira svome suradniku, budući da ne može pisati, da umjesto njega piše pismo Europskoj uniji da i njega prime u Europsku uniju. I tu počinje zaplet i smijeh, koji na karakterističan način može intepretirati samo poznati Srećko Šojić.

„Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i Europskoj uniji te traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukradena mu je ličnost. Na kraju predstave poručuje da su nama svima 'ukrađene' ličnosti“, rekao je Gutović o predstavi.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE