Naslovnica > PREDSTAVE > Krokodili

Krokodili

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Arsenijevićeva kratka priča na sceni HNK Varaždin.

Predstava varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta Krokodili nastala je  prema kratkoj priči Vladimira Arsenijevića, u dramatizaciji Darija Bevande i u režiji Dražena Krešića.

Redatelj Krešić je rekao da je još od studentskih dana vezan za taj tekst. „Priča je s kraja osamdesetih godina kada mladić odluči izaći iz okvira u kojima je živio i seli iz Jugoslavije u London. Pun je ideja, aspirira da bude pisac i sukobljava se s mračnom stranom svojih ideala“, rekao je Krešić koji predstavu opisuje kao potragu za slobodom.

Mala bara puno krokodila” je izlizana fraza koja nam govori da pazimo leđa, ne vjerujemo nikome i naučimo se boriti za sebe; s druge strane, kaže Krešić, to je i mračna slika naše prirode. "Kad je Vladimir zaronio u veliku baru Londona, punka i kapitalizma, zaronio je u sebe i nadao se najboljem. Bara je danas veća, svijet je postao bliži, i dalje mnogi od nas napuštaju svoje domove u potrazi za slobodom. Hoćemo li pritom ostati ljudi ili ćemo postati krokodili? Možda nam Vladimirova priča ponudi neke od odgovora,", poručuje redatelj.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter