Naslovnica > PREDSTAVE > Sestre Macaluso

Sestre Macaluso

Emma Dante po treći put gostuje na hrvatskim pozornicama.
autorski tim funkcija
Emma Danteautor teksta
Emma Danteredatelj
Emma Dantekostimograf
Cristian Zucarooblikovatelj svjetla

Talijanska autorica, glumica, kazališna i filmska redateljica Emma Dante u Hrvatskoj je već gostovala dva puta - na Eurokazu 2005. te Festivalu malih scena 2007. Pomnijim čitateljima našeg portala poznata je i po svojim opernim režijama - 'skandaloznoj' Carmen na otvaranju sezone u Scali 2009. godine, te ovogodišnjem Macbethu u Edinburghu u kojem je zaigrao i Marko Mimica.

Na Festival svjetskog kazališta u sezoni 2017/2018 stiže s predstavom Sestre Macaluso premijerno izvedenom 2014. u koprodukciji s (očekivano) Avignonom, a koja se - kao uostalom i sve njezine autorske predstave - bavi Palermom i njegovim mentalitetom.

U središtu je priče sedam sestara, zaglavljenih između života i smrti, svađanja i uspomena. Istovremeno su i poput duhova sicilijanskih usidjelica i Plejada, koje uvijek iznova prežvakavaju iste priste priče. No, jedna od njih ipak je tragični centar oko kojeg se vrte životi svih ostalih. Dvije sestre su na plaži, igraju se u moru, jedna se utopi, a druga - proglašena krivcem - biva ekskomunicirana. Ova tragedija zauvijek mijenja njihove živote...

Le sorelle Macaluso istovremeno su priča o društvenom tkivu, sicilijanskom mentalitetu, ali i ženskom identitetu napisana u potpunosti na palermskom dijalektu, svojevrsna poetska oda talijanskom jugu, ali i empatični i nekompromisni pogled na njegovo siromaštvo i tradiciju, kažu kritičari.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE