Naslovnica > PREDSTAVE > What if They Went to Moscow?

What if They Went to Moscow?

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Brazilska kazališno-filmska adaptacija Čehovljeve 'Tri sestre'.
autorski tim funkcija
Christiane Jatahyautor adaptacije
Christiane Jatahyredatelj
Christiane Jatahymikser
Christiane Jatahyscenograf
Paulo Camachooblikovatelj svjetla
Paulo Camachosnimatelj
Marcelo Lipianiscenograf
Alessandro Boschinioblikovatelj svjetla
Anton Pavlovič Čehovautor predloška

Brazilska autorica Christiane Jatahy transportira Čehovljeve Tri sestre u suvremeni Brazil. Predstava se izvodi pred publikom uživo u jednom prostoru, dok se u drugom emitira njezin video prijenos kombiniran s prethodno snimljenim video materijalom. Publika sama bira u kojem od ta dva medija želi pratiti izvedbu.

Kako sama kaže:

'Na početku procesa otputovali smo u Patiz, Frankfurt i São Paulo, te ispitivali ljude iz različitih kultura o - utopiji. Postupno smo snimili dokumentarni film koji je istovremeno političan i vrlo osoban.Dokumentarac o želji za promjenom u današnjem svijetu. Susrete zabilježene u filmu moguće je promatrati kao video instalaciju, a istovremeno su i bogat opis predstave / filma. Kao i oni, zapravo su križanac između realiteta i fikcije, kazališta i kina, prošlosti i budućnosti'.

Christiane Jatahy je autorica te kazališna i filmska redateljica. Njezini projekti kreiraju dijalog između različitih umjetničkih disciplina, ispitujući granice između stvarnosti i fikcije, izvođača i likova, kazališta i filma. njezini radovi zapaženi su ne samo u Brazilu već i na međunarosnoj sceni. 2012. bila je umjetnička voditeljica rezidencijalnog projekta Rio Occupation London u sklopu londonske Olimpijade.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE