Naslovnica > PREDSTAVE > What if They Went to Moscow?

What if They Went to Moscow?

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Brazilska kazališno-filmska adaptacija Čehovljeve 'Tri sestre'.

Brazilska autorica Christiane Jatahy transportira Čehovljeve Tri sestre u suvremeni Brazil. Predstava se izvodi pred publikom uživo u jednom prostoru, dok se u drugom emitira njezin video prijenos kombiniran s prethodno snimljenim video materijalom. Publika sama bira u kojem od ta dva medija želi pratiti izvedbu.

Kako sama kaže:

'Na početku procesa otputovali smo u Patiz, Frankfurt i São Paulo, te ispitivali ljude iz različitih kultura o - utopiji. Postupno smo snimili dokumentarni film koji je istovremeno političan i vrlo osoban.Dokumentarac o želji za promjenom u današnjem svijetu. Susrete zabilježene u filmu moguće je promatrati kao video instalaciju, a istovremeno su i bogat opis predstave / filma. Kao i oni, zapravo su križanac između realiteta i fikcije, kazališta i kina, prošlosti i budućnosti'.

Christiane Jatahy je autorica te kazališna i filmska redateljica. Njezini projekti kreiraju dijalog između različitih umjetničkih disciplina, ispitujući granice između stvarnosti i fikcije, izvođača i likova, kazališta i filma. njezini radovi zapaženi su ne samo u Brazilu već i na međunarosnoj sceni. 2012. bila je umjetnička voditeljica rezidencijalnog projekta Rio Occupation London u sklopu londonske Olimpijade.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter