Naslovnica > PREDSTAVE > Love Is My Sin

Love Is My Sin

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nakon 'Hamleta', 'Sizwe Banzi je mrtav', te 'Fragmenata', Peter Brook vraća se u Hrvatsku predstavom napravljenom prema Shakespeareovim sonetima.

Najnovija predstava Petera Brooka, koju će imati prilike vidjeti publika na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama, ime 'Love Is My Sin' ime je posudila iz prvog stiha Shakespeareovog soneta br. 142.

Sama predstava sastoji se od još nekolicine Bardovih soneta, točnije, sveukupno 27, koje izgovaraju redateljevi dugogodišnji suradnici, članovi Centre International de Recherche Théâtral, Brookova supruga Natasha Parry i Bruce Myers.

‘Love Is My Sin’ progovara o trima ljubavima iz Shakespeareovih soneta – muškarcu, ženi i pisanju, te se poput dnevničkih zapisa bavi autorovim strastima i ljubomorama, i postavlja intimna pitanja o životu, smrti i starenju, a zamišljena je u Brookovom dobro poznatom jednostavnom i očišćenom stilu.

O predstavi sam redatelj kaže: 'Da bih mogao odabrati samo neke od 154 soneta, morao sam pronaći dramski kontinuitet i u tome su me vodile skrivene tenzije koje izrastaju u vezi između dvoje ljudi. (...) ovo nije ni predstava ni recital. Ona uvlači glumce u istinske ljudske odnose. I na kraju, oni postaju govornici u ime samog Shakespearea, koji je pisao o tome kako je njegov stih jači od vremena, i trajat će zauvijek...'

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter