Login za korisnike

Love Is My Sin

Nakon ‘Hamleta’, ‘Sizwe Banzi je mrtav’, te ‘Fragmenata’, Peter Brook vraća se u Hrvatsku predstavom napravljenom prema Shakespeareovim sonetima.

***

Najnovija predstava Petera Brooka, koju će imati prilike vidjeti publika na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama, ime 'Love Is My Sin' ime je posudila iz prvog stiha Shakespeareovog soneta br. 142.

Sama predstava sastoji se od još nekolicine Bardovih soneta, točnije, sveukupno 27, koje izgovaraju redateljevi dugogodišnji suradnici, članovi Centre International de Recherche Théâtral, Brookova supruga Natasha Parry i Bruce Myers.

‘Love Is My Sin’ progovara o trima ljubavima iz Shakespeareovih soneta – muškarcu, ženi i pisanju, te se poput dnevničkih zapisa bavi autorovim strastima i ljubomorama, i postavlja intimna pitanja o životu, smrti i starenju, a zamišljena je u Brookovom dobro poznatom jednostavnom i očišćenom stilu.

O predstavi sam redatelj kaže: 'Da bih mogao odabrati samo neke od 154 soneta, morao sam pronaći dramski kontinuitet i u tome su me vodile skrivene tenzije koje izrastaju u vezi između dvoje ljudi. (...) ovo nije ni predstava ni recital. Ona uvlači glumce u istinske ljudske odnose. I na kraju, oni postaju govornici u ime samog Shakespearea, koji je pisao o tome kako je njegov stih jači od vremena, i trajat će zauvijek...'

autorski tim
Louis Couperinskladatelj
Peter Brookredatelj
Phillipe Vialatteoblikovatelj svjetla
Marie-Hélène Estienneautor adaptacije
William Shakespeareautor teksta

izvođači
Bruce Myers
Natasha Parry

Odgovori

POVEZANE VIJESTI