Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Bandić ‘časti’ Gavellu sa 100.000,00 kn

Bandić ‘časti’ Gavellu sa 100.000,00 kn

Iako su rezultati Natječaja za javne potrebe u kulturi Grada Zagreba objavljeni još u veljači, to gradonačelnika Bandića ne priječi da mimo njih podijeli sredstva po svojoj volji. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

U rezultatima Natječaja za javne potrebe u kulturi Grada Zagreba za 2017., a koji su objavljeni u veljači ove godine, Gradskom dramskom kazalištu Gavella odobreno je za program ukupno 1.500.000,00 kn, od čega 200.000,00 kn za Gavelline večeri, a ostatak za redovni program koji uključuje 195 izvedbi i premijere predstava Romanca o tri ljubavi, Srce veće od ruku, Komet, Nevidljivi, Ponovno ujedinjenje dvije Koreje i Richard III.

Nigdje se u tim rezultatima ne spominje premijera predstave Tesla anonimus, za koju na mrežnim stranicama samog kazališta Gavella stoji da će prvi pokus imati 4. travnja, premijeru 24. svibnja, a nastaje u koprodukciji te gradske javne ustanove sa udrugom KulturA Urbani iz Karlovca.

Redatelj i scenograf projekta je Filip Šovagović, a predstava nastaje u sklopu tzv. CRO Tesla Tour - što god to značilo.

No, sve navedeno nije spriječilo gradonačenika Zagreba, Milana Bandića, da mimo natječaja Gavelli za rečeni projekt dodijeli 100.000,00 kn i to s proračunske pozicije 27, Broj ekonomske klasifikacije 3222 - Materijal i sirovine.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/Sjednice_20..-1.pdf

U obrazloženju odluke stoji tek ovo:

"Gradsko dramsko kazalište Gavella obratilo se molbom za sufinanciranje troškova predstave Tesla anonimus. Ova predstava je pokretač drugačijeg pristupa samom konceptu uključenja publike na način da u suradnji s udrugom KulturA Urbani (CRO Tesla Tour) predstavu stavlja u širi kulturno-turistički koncept.
Gradskom dramskom kazalištu Gavella odobrava se tražena potpora, a sredstva su osigurana u Planu sredstava za financiranje javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2017., Aktivnost A100003, Programska djelatnost javnih ustanova, 27-3222- Materijal i sirovine, Proračun Grada Zagreba za 2017., Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport."

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI