Search
Close this search box.

Narodni heroj Ljiljan Vidić

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Partizani, ustaše, Hitler, Pavelić, talent show i mladi pjesnik... u kazališnoj adaptaciji domaćeg kino hita.
autorski tim funkcija
Saša Krnetićkoreograf
Davor Antolićscenograf
Elvis Butkovićoblikovatelj svjetla
Tea Bašićkostimograf
Ana Tonković Dolenčićautor adaptacije
Ivan Goran Vitezasistent redatelja
Zvonko Benićasistent redatelja
Krešimir Dolenčićredatelj
Mario Mirkovićskladatelj

Ljiljan Vidić je mladi seljak koji piše pjesme i najveći mu je san priključiti se narodnooslobodilačkoj borbi. To mu i uspijeva nakon što ga partizani izbave iz četničkog zarobljeništva pa ubrzo postaje član desantne jedinice sastavljene od priučenih glazbenika. U jednoj akciji doznaju za održavanje talent showa Čimbenik X čiji pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku na koji navodno dolazi i sam Hitler. Partizani se odluče prijaviti, pobijediti i na Poglavnikovom domjenku okončati Drugi svjetski rat...

Kratki je to sadržaj filma Narodni heroj Ljiljan Vidić iz 2015. godine kojeg je prema scenariju Zorana Lazića režirao Ivan Goran Vitez.

Usprkos podijeljenim kritikama, ta je postmodernistička komedija ostvarila zavidne rezultate u kinima, pa ju je samo u prvom tjednu prikazivanja pogledalo preko 25.000 gledatelja, čime je postala drugi najuspješniji domaći film desetljeća.

Te će rezultate pokušati dodatno kapitalizirati i zagrebačko Gradsko satiričko kazalište Kerempuh, dovodeći Ljiljana za scenu.

Adaptaciju scenarija potpisuje Ane Tonković Dolenčić, režiju njezin suprug Krešimir Dolenčić, dok će mu asitent biti redatelj filmskog izvornika - Ivan Goran Vitez.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE