Search
Close this search box.

Srce veće od ruku (Gavella)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Dramski tekst Elvisa Bošnjaka praizveden 2012. godine, u novoj, Gavellinoj produkciji i dalje pita može li se u srce ‘strpati’ više no što ruke mogu ponijeti? Mogu li oči ‘progutati’ više nego što nam život otkriva pogledu?
autorski tim funkcija
Tamara Damjanovićredatelj
Tamara Damjanovićscenograf
Tamara Damjanovićautor izbora glazbe
Marita Ćopokostimograf
Zdravko Stolnikoblikovatelj svjetla
Elvis Bošnjakautor teksta
izvođači uloge
Andrej DojkićPrijatelj
Barbara NolaŽena
Hrvoje KlobučarMuž
Tara RosandićPrijateljica

Drama Srce veće od ruku dio je ljubavne trilogije  Elvisa Bošnjaka koju čine još drame Hajdemo skakati po tim oblacima, te Voljeni i mrtvi (prema motivima koje je 2011. snimljen igrani film „Noćni brodovi“ u režiji Igora Mirkovića), a sam autor za nju kaže da je "djelo o ekskluzivnosti vlastitih osjećaja, pa i o sebičnoj želji za posjedovanjem drugoga".

Napisana 2005. godine, priča je to o dva bračna para usred ljubavnog četverokuta, a čije međusobne odnose možda ponajbolje ilustriraju replike:

ŽENA: Sretna sam, to je strašno!
MUŽ: Zašto sam tako nesretan?

U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od Bošnjakovih anti-junaka stvara potpuno imaginarni odnos, živeći više u mašti s osobom koju nemaju, nego s osobom za koju ih veže stvaran život. Kako to obično biva u životu - niti ne primjećuju da njihov partner živi isti problem i da ih više stvari veže no što ih dijeli.

U toj mreži imaginarnog i stvarnog, opsesije se pretvaraju u gubitak identiteta, kojemu jedini lijek može biti prepoznavanje stvarnih partnera...

Drama je praizvedena 2012. godine u produkciji Bošnjakova teatra Playdrama, a u sezoni 2016/2017 dobit će i novu produkciju i to u zagrebačkoj Gavelli, a u režiji mlade Tamare Damjanović.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE