Srce veće od ruku (Gavella)

premijera: 28.3. 2017
produkcija: Gavella

vrsta: drama
naziv izvornika: Srce veće od ruku

Dramski tekst Elvisa Bošnjaka praizveden 2012. godine, u novoj, Gavellinoj produkciji i dalje pita može li se u srce ‘strpati’ više no što ruke mogu ponijeti? Mogu li oči ‘progutati’ više nego što nam život otkriva pogledu?

***

Drama Srce veće od ruku dio je ljubavne trilogije  Elvisa Bošnjaka koju čine još drame Hajdemo skakati po tim oblacima, te Voljeni i mrtvi (prema motivima koje je 2011. snimljen igrani film „Noćni brodovi“ u režiji Igora Mirkovića), a sam autor za nju kaže da je "djelo o ekskluzivnosti vlastitih osjećaja, pa i o sebičnoj želji za posjedovanjem drugoga".

Napisana 2005. godine, priča je to o dva bračna para usred ljubavnog četverokuta, a čije međusobne odnose možda ponajbolje ilustriraju replike:

ŽENA: Sretna sam, to je strašno!
MUŽ: Zašto sam tako nesretan?

U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od Bošnjakovih anti-junaka stvara potpuno imaginarni odnos, živeći više u mašti s osobom koju nemaju, nego s osobom za koju ih veže stvaran život. Kako to obično biva u životu - niti ne primjećuju da njihov partner živi isti problem i da ih više stvari veže no što ih dijeli.

U toj mreži imaginarnog i stvarnog, opsesije se pretvaraju u gubitak identiteta, kojemu jedini lijek može biti prepoznavanje stvarnih partnera...

Drama je praizvedena 2012. godine u produkciji Bošnjakova teatra Playdrama, a u sezoni 2016/2017 dobit će i novu produkciju i to u zagrebačkoj Gavelli, a u režiji mlade Tamare Damjanović.

 

osobafunkcija
Tamara Damjanovićredatelj
Tamara Damjanovićscenograf
Tamara Damjanovićautor izbora glazbe
Marita Ćopokostimograf
Zdravko Stolnikoblikovatelj svjetla
Elvis Bošnjakautor teksta

osobalik(ovi)
Andrej DojkićPrijatelj
Barbara NolaŽena
Hrvoje KlobučarMuž
Tara RosandićPrijateljica

Odgovori


DNEVNI NEWSLETTER

PRATITE NAS I NA...

IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI