Naslovnica > PREDSTAVE > The Devil’s Garden / Gorski vrt

The Devil’s Garden / Gorski vrt

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Razna lica žena u vražjem vrtu i koreografiji Davida Hernandeza.
autorski tim funkcija
David Hernandezkoreograf
Colas Lucotasistent koreografa
Johann Sebastian Bachskladatelj
Bojan Gagićoblikovatelj zvuka

The Devil’s Garden nastaje kao priča o ženama koje lutaju vrtom i oživljuju djeliće trenutaka; živote viđene i neviđene, stvorene i još nestvorene. Predstava tematizira mnoga lica žene: majke, kćeri, sestre, prijateljice, ljubavnice, partnerice, pokajnice... Sve je u vrtu odgođeno dok žene marljivo i možda uzalud predu...

Kratki je to siže predstave The Devil's Garden koju u koprodukciji ZPA i ZKM koreografira David Hernandez.

Nakon školovanja na Umjetničkoj školi Novi svijet i Sveučilištu u Miamiju, surađivao je  s koreografkinjama Dale Andrée i Gerri Houlihan i u New Yorku s koreografom Randyjem Warshawom. te kratko stažirao u skupini Trishe Brown.

Preselivši se u Europu, u Belgiji sudjeluje u formiranju skupine Damaged Goods Meg Stuart. Nakon pet godina plesanja u njezinoj skupini, osniva vlastitu Edwardvzw, posvećujući se koreografskom radu (Edward, Fernando, ...the Essence of Its Going), a istodobno predaje na PARTS-u.

Zanima ga improvizacija kao izvedbena forma, a razvija i elastičnu koreografiju, u kojoj su pravila i strukture temelj za improviziranu koreografiju. Nakon brojnih suradnji s istaknutim autorima, od 2009. djeluje pod imenom DH+.

Odgovori