Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Ništa od ‘Kazališnog trga’

Ništa od ‘Kazališnog trga’

Prijedlog za preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg nije prošao na skupštinskom Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo, prijedlog je podnio klub zastupnika HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a.

S obzirom da je preglasan na gradskom odboru, neće biti upućen Gradskoj skupštini Grada Zagreba na razmatranje i donošenje.

Kako je novinarima potvrdio predsjednik Skupštine, Andrija Mikulić (HDZ), od pet članova Odbora, dva su člana bila za, dva protiv, a jedan je bio suzdržan.

"To vam samo po sebi govori što o tom ljudi misle", navodi Mikulić.

Prije 15 dana je rekao gradonačelniku namjere predlagača, ističe, i nije od Milana Bandića dobio negativan odgovor.

"Nisam ogorčen, ja sam žalostan. Ovo je sramota gradonačelnika i njegovih zastupnika", kazao je, poručivši mu da ne možete mantrati o referendumu, a on sam ne može dati odgovor. Skupština, dodaje, ionako donosi odluku o referendumu.

"Jedno je rekao meni prije 15 sana, a drugo je rekao svojim zastupnicima", kazao je Mikulić. "Više me brine što imamo gradonačeelnika koji danas kaže jedno, a sutra radi drugo, što je objašnjenje i zašto Grad Zagreb stagnira, jer nitko neće ulagati u grad u kojemu gradonačelnik mijenja mišljenje preko noći", smatra on.

"Mi ne odustajemo, ići ćemo dalje s tom inicijativom, a dali smo je sad da to ne bi bila tema kampanje", kazao je, dodajući: "Mi smo samo htjeli doći na Skupštinu da javnost vidi kako će ići tijek sjednice i tko je za to da trg ima ime kakvo danas nosi - suprotno svim pravilima i propisima EU, po diktatoru i zločincu - a tko je za to da nosi ime Kazališni trg".

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI