Search
Close this search box.

Nije bila peta, bila je deveta

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Talijanski crni humor u - Komediji.
autorski tim funkcija
Aldo Nicolajautor teksta
Ivo Jurišaprevoditelj
Damir Mađarić redatelj
Dinko Appeltskladatelj
Marta Crnobrnjascenograf
Marija Šarić Bankostimograf
izvođači uloge
Igor MešinBruno
Mila ElegovićEva
Zlatko OžboltMario

Komedija premijerno postavlja tekst suvremenog talijanskog dramatičara rumunjskog porijekla Alde Nicolaja, autora tridesetak kazališnih i televizijskih djela podjednako rado igranih u autorovoj domovini kao i drugim europskim zemljama. Riječ je o jednoj od njegovih najuspješnijih komedija – dinamičnoj ljubavnoj zavrzlami s ljubavnim trokutom i zločinom u središtu u kojoj do izražaja dolazi autorov smisao za crni humor, grotesku i brojne paradoksalne komične situacije.

Iako se naslovom referira na slavne Beethovenove simfonije, u toj veseloj komediji Beethoven igra tek dekorativnu ulogu, a glavni je lik 'ljupka aždaja' Eva, atraktivna, intrigantna i misteriozna ljepotica koja, gdjegod se pojavi, ruši sve pred sobom.

To iskustvo prolazi i Bruno, ambiciozni prevoditelj kojemu Eva prvo u sudaru skrši automobil, zatim ga otpremi u bolnicu, a potom u zatvor, na što on odgovara potpunom zaslijepljenošću od ljubavi prema njoj. Nakon što Eva na glavu okrene Brunin stan, učini to i sa njegovim životom, tražeći novi dokaz ljubavi: ona je naime, udana i od Brune traži da njezinog muža Marija, koji pak ne zna cijeniti Evinu bezuvjetnu ljubav, što prije preseli na onaj svijet...

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE