Naslovnica > PREDSTAVE > Nije bila peta, bila je deveta

Nije bila peta, bila je deveta

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Talijanski crni humor u - Komediji.

Komedija premijerno postavlja tekst suvremenog talijanskog dramatičara rumunjskog porijekla Alde Nicolaja, autora tridesetak kazališnih i televizijskih djela podjednako rado igranih u autorovoj domovini kao i drugim europskim zemljama. Riječ je o jednoj od njegovih najuspješnijih komedija – dinamičnoj ljubavnoj zavrzlami s ljubavnim trokutom i zločinom u središtu u kojoj do izražaja dolazi autorov smisao za crni humor, grotesku i brojne paradoksalne komične situacije.

Iako se naslovom referira na slavne Beethovenove simfonije, u toj veseloj komediji Beethoven igra tek dekorativnu ulogu, a glavni je lik 'ljupka aždaja' Eva, atraktivna, intrigantna i misteriozna ljepotica koja, gdjegod se pojavi, ruši sve pred sobom.

To iskustvo prolazi i Bruno, ambiciozni prevoditelj kojemu Eva prvo u sudaru skrši automobil, zatim ga otpremi u bolnicu, a potom u zatvor, na što on odgovara potpunom zaslijepljenošću od ljubavi prema njoj. Nakon što Eva na glavu okrene Brunin stan, učini to i sa njegovim životom, tražeći novi dokaz ljubavi: ona je naime, udana i od Brune traži da njezinog muža Marija, koji pak ne zna cijeniti Evinu bezuvjetnu ljubav, što prije preseli na onaj svijet...

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter