Naslovnica > PREDSTAVE > Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir

Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazza do popa i od narodne glazbe do šansone!

U jednosatnoj predstavi „Od tišine do glazbe“ glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić vode publiku anegdotama i šalama, kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom, te tematski i žanrovski bogatom nastupu prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse. Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazza do popa i od narodne glazbe do šansone.

Autori projekta su slovenski pisac i glazbenik Marko Vezovišek i glumac i glazbenik Jure Ivanušič (hrvatskoj publici poznat po ulogama u predstavama kazališta Ulysses „Kralj Lear“ i „Marat / Sade“). Ovaj slovenski kazališni hit je od praizvedbe 2006. godine odigran preko 300 puta.

Glumac Ivan Đuričić član je ansambla satiričkog kazališta „Kerempuh“. Osim niza kazališnih, televizijskih i filmskih uloga 2015. godine prvi puta je stao i s druge strane pozornice režirajući predstavu Bračni (s)provod u Aplauz Teatru i politički cabaret (B)luzeri narodnjaci u Satiričkom kazalištu „Kerempuh“ za koji je i napisao tekst.

Saša Miočić je glazbenik i skladatelj. Uz to što je klavijaturist bendova SongKillers i Soul Shadows, napisao je glazbu za više kazališnih predstava te surađivao s renomiranim hrvatskim orkestrima među kojima su Zagrebačka filharmonija i Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Premijerom predstave 'Od tišine do glazbe' i to u Noći kazališta, bit će ujedno otvorena i nova zagrebačka kazališna scena i to u samom centru grada! Naime, već etablirano središte kulturnih događanja na zagrebačkoj špici, klub Vinyl u Bogovićevoj 3, od ove sezone u svoju ponudu uvodi i kazališne predstave, a 'Od tišine do glazbe' bit će prva od njih!

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter