Search
Close this search box.

Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazza do popa i od narodne glazbe do šansone!
autorski tim funkcija
Ivana Primoracprevoditelj
Ivan Šivakautor vizualnog identiteta
Ela Prižmićautor vizualnog identiteta
Marko Vezovišekautor
Lidija Ivandaproducent
Jure Ivanušičautor
Ivan Đuričićproducent
Ivan Đuričićautor dramaturške obrade
Ivan Đuričićautor prilagodbe stihova

U jednosatnoj predstavi „Od tišine do glazbe“ glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić vode publiku anegdotama i šalama, kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom, te tematski i žanrovski bogatom nastupu prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse. Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazza do popa i od narodne glazbe do šansone.

Autori projekta su slovenski pisac i glazbenik Marko Vezovišek i glumac i glazbenik Jure Ivanušič (hrvatskoj publici poznat po ulogama u predstavama kazališta Ulysses „Kralj Lear“ i „Marat / Sade“). Ovaj slovenski kazališni hit je od praizvedbe 2006. godine odigran preko 300 puta.

Glumac Ivan Đuričić član je ansambla satiričkog kazališta „Kerempuh“. Osim niza kazališnih, televizijskih i filmskih uloga 2015. godine prvi puta je stao i s druge strane pozornice režirajući predstavu Bračni (s)provod u Aplauz Teatru i politički cabaret (B)luzeri narodnjaci u Satiričkom kazalištu „Kerempuh“ za koji je i napisao tekst.

Saša Miočić je glazbenik i skladatelj. Uz to što je klavijaturist bendova SongKillers i Soul Shadows, napisao je glazbu za više kazališnih predstava te surađivao s renomiranim hrvatskim orkestrima među kojima su Zagrebačka filharmonija i Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Premijerom predstave 'Od tišine do glazbe' i to u Noći kazališta, bit će ujedno otvorena i nova zagrebačka kazališna scena i to u samom centru grada! Naime, već etablirano središte kulturnih događanja na zagrebačkoj špici, klub Vinyl u Bogovićevoj 3, od ove sezone u svoju ponudu uvodi i kazališne predstave, a 'Od tišine do glazbe' bit će prva od njih!

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE