Login za korisnike

Duh (sklon promjeni)

Studio za suvremeni ples u koprodukciji sa Scenom Gorica predstavlja autorski projekt Maje Drobac ‘Duh (sklon promjeni)’.

***

'Duh (sklon promjeni)' plesna je poezija za šest izvođača koja se bavi mogućnostima stapanja raznovrsnih utjecaja i ostvarivanjem komunikacije unatoč različitosti.  Ne postoje dva ista tijela, pa tako ni dva identična načina na koja se ona kreću, te svako tijelo nosi vlastite obrasce kojima se služi. Preuzimanjem tuđih obrazaca  – ritmova, pokreta, stanja, ne događa se samo komunikacija, već ona nužno dovodi do promjene, u kojoj pojedinac usvaja novi jezik, i iz koje izlazi obogaćen novim iskustvima.

Predstava je nastala miješanjem ritmova domaćih podneblja i Indije (koju koreografkinja donosi kao dio svog iskustva), istraživanjem međusobno raznolikih koreografskih materijala koje svaki od izvođača, u suradnji s autoricom, stvara za sebe i partnere na sceni, te kombiniranjem različitog plesačkog iskustva, tehnika i pristupa.

Duh (sklon promjeni) pojavljuje se u svakoj situaciji koja izmiče svakodnevnom i očekuje uspostavljanje novih odnosa, kratkotrajnih, nestalnih i neuhvatljivih. Kao što se mijenja duh (ili izmjenjuju duhovi?), predstava klizi između raznovrsnih glazbenih motiva, stilova pokreta, slika, raspoloženja i brzina, u nadi da je potreba za promjenom, upravo ono što duh(ove) čini vidljivim.


Odgovori