Login za korisnike

Čekaonica d.o.o.

Produkcija talijanskog dramski tekst o neobičnom danu jednog trojca, magistarski je rad studentice produkcije na ADU.

***

Što se može dogoditi na jedan najobičniji dan kada trojica, svaki iz svojeg dijela grada, krenu obaviti različite poslove i njihovi putevi se spoje na najobičnijem mjestu? Potencijalno najneobičnije situacije. Situacije u kojima sudjeluje profesor koji je upravo dovršio svoj krimić, kapetan koji dolazi na poslovni dogovor i poduzetnik koji ima sastanak sa stanovitom damom. No, naizgled svakodnevnica, ovaj put ne ostaje samo na tome. Uskoro će se suočiti sa događajima koji su od životne važnosti. Doslovno...

Kratki je to sadržaj predstave Čekaonica d.o.o., koja - premda bi se to dalo zaključiti iz naslova - nema nikakve veze s dramskim tekstom Marine Vujčić, Čekaonica, a ni s projektom Čekaonica Borisa Liješevića koji je doživio i svoju hrvatsku inačicu.  Karlovačka predstava nastala je zapravo prema talijanskoj drami Tre sull' altalena suvremenog autora Luigia Lunaria, čiji naslov u hrvatskom prijevodu Borisa B. Hrovata glasi - Trojica na ljuljački.

Predstava je magistarski rad studentice kazališne produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Sanje Tomljenović.

autorski tim
Luigi Lunariautor teksta
Nikola Vranićskladatelj
Sanja Tomljenovićproducent
Bojan Blaževićoblikovatelj zvuka
Rastka Kosovac Belavićinspicijent
Igor Dobranićscenograf
Robert Pavlićoblikovatelj svjetla
Boris B. Hrovatprevoditelj
Ivana Perošredatelj

izvođači
Giulio SettimoČistač
Ivan ĆaćićDirektor
Peđa GvozdićKapetan
Vanja GvozdićProfesor

Odgovori