Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > 17. Međunarodni festival komornog teatra ‘Zlatni lav’

17. Međunarodni festival komornog teatra ‘Zlatni lav’

Od 1. do 9. srpnja u Umagu bit će prikazano devet predstava iz Slovenije, BiH i Hrvatske.
Share on facebook
Share on twitter

Festival 1. srpnja otvara predstava U agoniji, nastala u produkciji zagrebačkog Centra mladih Ribnjak u sklopu Scene Ribnjak i PUK-a – Putujućeg kazališta Zagreb.

U subotu, 2. srpnja, na rasporedu je predstava Tko se boji Virginije Woolf? u režiji Vite Taufera iz produkcije Gledališča Koper.

Predstava Brez solz za pedre (Bez suza za pedere) u produkciji ljubljanskog Društva ŠKUC i koprodukciji Cankarjevog doma, na programu je u nedjelju, 3. srpnja, a predstavu je, prema dokumentarnom romanu Johana Hiltona, režirao Alen Jelen.

U ponedjeljak, 4. srpnja, slijedi Gospa Bovary (Gospođa Bovary) G. Flauberta u režiji Yulie Roschine i produkcijiSlovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice.

Posjetitelji će u utorak, 5. srpnja, moći pogledati predstavu Platon: Sokratov zagovor, projekt Gledališča Potodom Aleša Valiča iz Logateca, a potom i predstavu Heroj 1.0, u koprodukciji Slovenskog mladinskog gledališča iz Ljubljane i KUD-a Moment.

Slijede dvije predstave varaždinskog Kerekeš Teatra koje će biti prikazane u četvrtak, 7. srpnja kad je na rasporedu predstava Krtice te u petak, 8. srpnja, kada igra predstava Ljubav.

Festival zaključuje, u subotu, 9. srpnja, predstava Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali u režiji Mirjane Karanović.

Festival Zlatni lav tradicionalni je projekt koji se održava u Umagu, a zasniva se i obilježava suživot Hrvata, Slovenaca i Talijana. Time, kako navode organizatori, 'pasivni oblik njihove multikulturalnosti prelazi u aktivno, živo i raspjevano razmjenjivanje njihovih kulturnih sadržaja, u svakodnevno prožimanje njihove zajedničke multikulturalnosti.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI