Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade ‘Gavella Faira’ 2016.

Nagrade ‘Gavella Faira’ 2016.

U petak, 17. lipnja 2016., u 19,30 sati, prije izvedbe predstave "Osmi povjerenik" Renata Baretića, održala se ceremonija dodjele nagrada "Gavella faira" u sezoni 2015./2016.
Share on facebook
Share on twitter

Ove godine dodijeljene su  čak tri nagrade, a novost je nagrada portala Studentski.hr za najbolju predstavu.

Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od kreativnih i motiviranih čitatelja portala Studentski.hr, kritičkim je okom biralo između pet ovosezonskih premijernih naslova kazališta "Gavella", a to su: Umišljeni bolesnik, U registraturi, Malena, Kao na nebu i Filumena Marturano" Članice povjerenstva su Ana Marasović i Ana Vlah sa Studentskog.hr, te Karolina Zelenika, Nikolina Golec, Marija Roca, Tea Balta i Anja Tomljenović. Njihova nagrada autorski je rad Mirele Držaić.

Portal Studentski.hr nagradio je toplu, emotivnu i čarobnu predstavu Kao na nebu, a nagradu je primio Darko Milas.

Dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja. Kristina Blaslov, Svetlana Hrvojčec, Nadica Jus, Ljerka Krmpotić, Filip Kučeković, Nevenka Makek i Marija Cahunek, predsjednica povjerenstva.

Najbolja glumica kazališta "Gavella" u sezoni 2015./16. – Jelena Miholjević.

" Pokazujući svoju glumačku veličinu i osobnost, Jelena Miholjević odigrala je opsegom možda nevelike, ali dometom značajne uloge u dvije posve različite predstave, čime je plijenila pozornost publike i još jednom dokazala da za vrhunsku izvedbu nije važno je li uloga glavna ili sporedna, već je bitno kako joj glumac pristupi!", stoji u obrazloženju.

Najbolji glumac kazališta "Gavella" u sezoni 2015./16. – Ozren Grabarić.

" Svakom predstavom u kojoj igra, ovaj glumac pomiče granice svoje transformativnosti, pa tako i u "Malenoj", odnosno u "Kao na nebu", odlazi u dva posve različita smjera, stvarajući lica koja su tako udaljena jedno od drugog, a opet su on – Ozren Grabarić.", zapisalo je prosudbeno povjerenstvo.

Nagrade je uručio Boris Svrtan, ravnatelj kazališta "Gavella".

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE