Peticija protiv preseljenja jedine zagrebačke baletne škole u – shopping centar

Već tri godine gradske vlasti intenzivno rade na tome da Školu za klasični balet presele s Ilirskog trga u zgradu shopping centra u Gračanima. Želite li tome reći stop – evo peticije.

  

Još u kolovozu prošle godine pisali smo vam kako je Grad Zagreb raspisao poziv za iskazivanje interesa radi zakupa poslovnog objekta za potrebe smještaja baletne škole ili jednostavnje - traži novu, 1300m2 veliku zgradu u koju bi smjestio tu obrazovnu ustanovu.

Natječaj je, kao i mnogi drugi u ovoj zemlji, zapravo bio fiktivan jer je i u trenutku njegova raspisivanja već bio postignut dogovor da se škola preseli u zgradu na Gračanskoj cesti 208 investitora Konzuma i Müllera, a koja je prvobitno zamišljena kao shopping centar.

Ovih dana preseljenje se opasno približilo, a zgranuti roditelji polaznika Škole u nevjerici objašnjavaju vlastima kako će to zapravo za veliki dio djece značiti i odustajanje od baleta. Naime, djeca uz baletnu, polaze i redovitu školu, a nerijetko imaju i pokuse u HNK.  Nakon presešljenja, žongliranje s obilascima tri lokacije na različitim krajevima grada za mnoge će postati nemoguća misija, pa će školu nastaviti polaziti samo oni čiji roditelji imaju višak slobodnog vremena i automobil.

Sve to, jedna od majki polaznika sažela je u peticiju u kojoj, među inim, stoji:

"Ljudi, MOLIM VAS, POTPIŠITE PETICIJU i podijelite s prijateljima. Jedinu baletnu školu sa klasičnim baletom u Hrvatskoj (osnovna + srednja škola) preselit će u SHOPPING CENTAR u Gračanima. Ne razmišljaju o svakodnevnom odlasku na balet (po novom u Gračane?!) i u HNK na probe (to je stvarno blizu, pogotovo za djecu koja nisu ni blizu punoljetnosti) i još osnovna i srednja škola kao dio obaveznog obrazovanja. Molim Vas samo podršku svim curicama i dečkima koje žive za to i obožavaju balet."

Peticiju možete potpisati ovdje.

 

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.