Naslovnica > PREDSTAVE > Nove pustolovine Don Quijotea

Nove pustolovine Don Quijotea

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kakav je dramatičar nesuđeni gost Filozofskog teatra, Tariq Ali?
autorski tim funkcija
Tariq Aliautor teksta
Valentina Galijatovićdramaturg
Paolo Tišljarićredatelj
Paolo Tišljarićscenograf
Paolo Tišljarićoblikovatelj svjetla
Matea Bilosnićsuradnik za scenski pokret
Tea Bašićkostimograf
Willem Miličevićoblikovatelj video projekcija

Tekst Nove pustolovine Don Quijotea iznenađenje je repertoaru Drame Hrvatskog narodnog kazališta, postavljen u suradnji s Filozofskim teatrom, a u režiji mladog Paola Tišljarića u novoj "maloj sceni" HNK-a, odnosno - Velikoj pokusnoj dvorani, koja je kao izvedbeni prostor inaugurirana u studenom prošle godine. Nesuđeni gost Filozofskog teatra, Tariq Ali, zagrebačkoj će se publici nakon niza gostovanja na Subversive Film Festivalu predstaviti svojim prvim dramskim tekstom, praizvedenim 2013. godine u njemačkom Essenu, a prošle godine objavljen u izdanju Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Ova reinterpretacija Cerevantesovog kanonskog romana o vitezu tužnog lika i njegovom vjernom pratitelju Sanchu Panzi otkriva svijet 21. stoljeća i promišlja važnost i jednakost svih ljudi - imigranata, vojnika, pjesnika i luđaka. Službena najava kaže da ja ansambl okupljen u nekonvencionalnom istraživanju pojma donkihotizam i svih njegovih značenja, a predstava problematizira pitanja individualne slobode, nametnutih svjetonazora, zadatosti ponašanja i uvriježenosti mišljenja

Tariq Ali je filozof, filmski autor i povjesničar rodom iz Pakistana. Među njegovih tridesetak knjiga ističe se Islamski kvintet, dostupan u bosanskohercegovačkim izdanjima, romaneskna pentalogija koja se bavi razdobljem pada islamske vlasti u Španjolskoj u 15. stoljeću, te publicistika Sukob fundamentalima i Bush u Babilonu ( s temom američke invazije Iraka i posljedica terorističkog napada 11. rujna) i Obamin sindrom.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE