Naslovnica > PREDSTAVE > Loptice

Loptice

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nova predstava autora 'Crne kuće - mjuzikla u boji'.
autorski tim funkcija
Igor Weidlichautor
Igor Barberićredatelj

Dok u Gradskom kazalištu Komedija igra broadwayjski hit mjuzikl Mamma mia!, u istom će se održati i premijera novog hrvatskog mjuzikla autora Igora Weidlicha, u produkciji B GLAD produkcije i suradnji s našim jedinim kazalištem specijaliziranim za operete i mjuzikle.

Novi uradak uigranog tima jest dinamičan i duhovit omnibus mjuzikl sačinjen od pet isprepletenih priča koji se bavi, naravno, ljubavnim pitanjima, a kroz zabavne epizode propituje i međuljudske, preciznije muško-ženske odnose, ne izbjegavajući ni tabu teme. U glumačkoj postavi su, uz novopečenog člana Komedijinog ansambla Slavena Španovića, i Petra Kurtela, Igor Baksa i Dunja Fajdića režiju potpisuje, očekivano, Igor Barberić.

U najavi autori mjuzikl najavljuju sljedećim nizom (retoričkih) pitanja:

Može li jedna zagorska Julija šarmirati komesara JNA kako bi joj dopustio da posjeti svog voljenog Romea i mogu li jedna „obična“ trudnoća i brdo praksitena stati na put karijeri mlade TV voditeljice? Kakve veze imaju jedan torzo s Pantovčaka, gay avantura i potencijalne zaruke? I kakva sudbina čeka Nju i Njega, koji su svoj put započeli seksom i ustaškim pjesmama, a završili na čaju od mente?

Igor Weidlich, freelance novinar i PR, već dulje vrijeme plovi i kazališnim vodama, pa je tako bio jedan od autora mjuzikla Ruža na asfaltu, dramaturg uspješnice B GLAD produkcije Crna kuća - mjuzikl u boji, dok trenutno radi na mjuzikl adaptaciji Ane Karenjine u produkciji zagrebačkog Medley Teatra, u organizaciji kojeg je Weidlich nedavno vodio i radionicu o - pisanju za mjuzikl. Igora Barberića, koreografa i redatelja, koji je potpisao režiju niza mjuzikla u posljednjih nekoliko godina, ne treba posebno predstavljati, kao ni B GLAD produkciju zahvaljujući kojoj smo gledali domaću verziju Footloosea i već spomenutu Crnu kuću.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter