Search
Close this search box.

Luna Malekova

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Plesačica, koreografkinja i pedagoginja Martina Nevistić nastavlja propitivati pokret kroz senzibilnost izvođača.
autorski tim funkcija
Ana Vuzdarićoblikovatelj videa
Luka Matićoblikovatelj svjetla
Kristina Jakovac Bangourakostimograf
Dora Đurkesacoblikovatelj videa
Višeslav Labošoblikovatelj zvuka
Martina Nevistićautor koncepta
Martina Nevistićkoreograf
Martina Nevistićkostimograf
izvođači uloge
Martina Nevistić

Luna Malekova je izvedbeno-izložbeni projekt Martine Nevistić, nastao u koprodukciji s Udrugom Domino, Festivalom Perforacije te Hrvatskim institutom za pokret i ples u sklopu rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra.

Martina Nevistić je kroz svoj dosadašnji rad već pokazala da njezin interes u koreografiji uključuje multimedijalnost i interdisciplinarnost te propitivanje pokreta kroz osobnu senzibilnost izvođača ili uvjetovanost objektima oko njih.

‘Putem estetike plesa koji ne polaže račune klasičnim okvirima kazališnog prikaza, manipluacijom tijela i izmicanjem jasne namjere ili jasno danog značenja, Luna Malekova sinonim je za drugi svijet, drugu dimenziju, svijet mašte i svijet snova isprepleten različitim granama umjetnosti.

Luna Malekova je lik, možemo reći i alter ego, ali sasvim sigurno daje nam uvid u nadrealan, a istovremeno vrlo blizak i prisan svijet na granici osjetnog’, stoji u službenoj najavi.

Kroz ovaj plesno-multimedijalni projekt u svom već prepoznatljivom stilu Martina Nevistić/O.N.E.  još jednom propituje odnos izvođača i gledatelja, značenja upisanih u tijelo i njihove percepcije na višestrukim planovima.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE