Naslovnica > PREDSTAVE > Luna Malekova

Luna Malekova

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Plesačica, koreografkinja i pedagoginja Martina Nevistić nastavlja propitivati pokret kroz senzibilnost izvođača.

Luna Malekova je izvedbeno-izložbeni projekt Martine Nevistić, nastao u koprodukciji s Udrugom Domino, Festivalom Perforacije te Hrvatskim institutom za pokret i ples u sklopu rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra.

Martina Nevistić je kroz svoj dosadašnji rad već pokazala da njezin interes u koreografiji uključuje multimedijalnost i interdisciplinarnost te propitivanje pokreta kroz osobnu senzibilnost izvođača ili uvjetovanost objektima oko njih.

‘Putem estetike plesa koji ne polaže račune klasičnim okvirima kazališnog prikaza, manipluacijom tijela i izmicanjem jasne namjere ili jasno danog značenja, Luna Malekova sinonim je za drugi svijet, drugu dimenziju, svijet mašte i svijet snova isprepleten različitim granama umjetnosti.

Luna Malekova je lik, možemo reći i alter ego, ali sasvim sigurno daje nam uvid u nadrealan, a istovremeno vrlo blizak i prisan svijet na granici osjetnog’, stoji u službenoj najavi.

Kroz ovaj plesno-multimedijalni projekt u svom već prepoznatljivom stilu Martina Nevistić/O.N.E.  još jednom propituje odnos izvođača i gledatelja, značenja upisanih u tijelo i njihove percepcije na višestrukim planovima.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter