Search
Close this search box.

Umjetnost intervjua

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
HNK Zadar obilježava 70 godina postojanja premijerom predstave ‘Umjetnost intervjua’ prema tekstu suvremenog španjolskog autora u koprodukciji s HNK Split.
autorski tim funkcija
Juan Mayorgaautor teksta
Lina Vengoecheascenograf
Lina Vengoecheakostimograf
Lina Vengoecheaoblikovatelj zvuka
Nenni Delmestreredatelj
Vinko Radovčićinspicijent
Ivo Nižićoblikovatelj svjetla

Posljednju dramu jednog od najnagrađivanijih španjolskih suvremenih dramatičara Juana Mayorge, Umjetnost intervjua, na pozornicu HNK Zadar u koprodukciji HNK Split postavila je splitska redateljica Nenni Delmestre.

Lica ove drame su tri generacije žena koje žive pod istim krovom, jedan muškarac (uljez u njihovu životu) i jedna kamera. Unuka mora intervjuirati baku kao zadatak za školu, a uključivanjem kamere jedan posve običan dan u njihovu životu postajeizazov u kojem se  ‘službena povijest’ te obitelji, njihove istine, ljubavi, njihova prošlost i budućnosti dovodi u pitanje.

Igra kamerom i umjetnost intervjua u kojoj jedan postavlja pitanja, a drugi odgovara postaje mehanizam ogoljavanja života koje postavlja pitanje: što je to istina i može li se živjeti bez laži, stoji u najavi.

Tekst je praizvedbu imao u veljači prošle godine u Madridu, a već ove godine igra na nekoliko europskih i svjetskih pozornica, uključujući hrvatsku.

Ulogom Rose glumica Jasna Ančić slavi četrdesetu godišnjicu umjetničkog djelovanja, a cijelom produkcijom HNK Zadar obilježava 70 godina postojanja. Svečano je otvoren Tjednom kulture 27. ožujka 1945. godine, netkom nakon rata, dok je u gradu boravilo jedva 8.400 stanovnika. Prva redovna kazališna sezona započela je 14. listopada 1945. premijerom Držićeva Dunda Maroja.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE