Search
Close this search box.

Ljubav, struja, voda & telefon

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ante Tomić i Vinko Brešan surađuju, ali ne kako bi se moglo očekivati - na filmu, već u kazalištu Kerempuh.
autorski tim funkcija
Ante Tomićautor predloška
Vinko Brešanredatelj
Rajko Pavlićautor scenskog pokreta
Joško Ševojezični savjetnik
Miljenko Sekulićscenograf
Mate Matišićskladatelj
Olivije Marečićoblikovatelj svjetla
Željka Udovičić Pleštinadramaturg
Željka Udovičić Pleštinaautor adaptacije
Vedrana Rapićkostimograf

U kazalištu Kerempuh bit će premijerno izvedena predstava  Ljubav, struja, telefon & voda prema romanu poznatog novinara, pisca i scenarista Ante Tomića, u režiji ništa manje poznatog filmskog redatelja Vinka Brešana.

Za tekst ove predstave Tomića je inspirirala dogodovština iz stvarnog života, kada mu je u jednom malom gradu u pivnici prišla pripita tridesetogodišnjakinja i ispričala mu svoju životnu priču. To je bila razvedena žena, majka jednoga djeteta, u vezi s oženjenim muškarcem koja više ne vjeruje u ljubav. Prepričala mu je također da je rekla svome oženjenome ljubavniku da će od sada morati plaćati za seks jer ne želi biti ničija 'besplatna kurva'.

Roman Ljubav, struja, telefon & voda izašao je 2005. godine, a njegov glavni lik je isfrustrirana vlasnica splitskog frizerskog salona Lidija. Pored nje pojavljuju se njezine prijateljice i suradnice frizerke, te sve tri žene imaju probleme u odnosima s muškrcima. Lidija je rastavljena, u potrazi za idealnim ljubavnikom i partnerom,  jedna frizerka ima dečka koji boluje PTSP-a, i često ga ostavlja, pa se vraća natrag u vezu,  jer joj buši gume na autu, a treća frizerka je udana za čovjeka koji je nezaposlen deset godina i opsjednut sakupljanjem ploča.

Tomićev roman je za scenu adaptirala  dramaturginja Željka Udovičić.


Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE