Login za korisnike

Samo jučerašnja vijest

Monodramu “Samo jučerašnja vijest” ratnog veterana Igora Hamera možete vidjeti na sceni Teatra Exit.

***

Igor Hamer glumac je amater koji je dobio priliku zaigrati u profesionalnom kazalištu u okviru Scene na sceni u Teatru Exit u monodrami Samo jučerašnja vijest. Hamer je glumu učio u studiju Kubus kod Simone Dimitrov Palatinuš te na brojnim radionicama. Glumio je i u televizijskim emisijama Mamutica, Hitna 94, Dobre namjere i kratkom igranom filmu Tulum.

On je ujedno i pisac vlastite monodrame, koja je isprva nosila naziv Jura po glavnom junaku i pripovjedaču. 'Jura' je nastao u produkciji Kubusa, a predstava je izvedena po prvi put na SKAZ-u. Hamer je za tu ulogu dobio nagradu «Daska koja život znači» na 12. festivalu kazališnih amatera.

Iako nema diplomu, očito je da Hameru kazališne daske doista život znače jer on otvoreno priča svoju priču publici. 'Samo jučerašnja vijest' priča je o dečku s kvarta kakvog svatko od nas poznaje, o odlasku u rat i povratku iz njega. Hamer je od 2001. vojni umirovljenik te kroz lik Jure progovara o suočavanju s PTSP-om, miješajući ono gorko s veselim dogodovštinama u kvartu.

U teatru Exit početni tekst Jura je proširen nadodanim epizodama i likovima, a režije se prihvatila mlada studentica kazališne režije Iva Srnec.

autorski tim
Goran Kuretićskladatelj
Vitar Drinkovićscenograf
Andrej Štefanoblikovatelj svjetla
Iva Srnecredatelj
Igor Hamerautor teksta
Nebojša Paunkovićoblikovatelj zvuka

izvođači
Igor Hamer

Odgovori

POVEZANE VIJESTI