Naslovnica > PREDSTAVE > Ich befürchte, jetzt kennen wir uns

Ich befürchte, jetzt kennen wir uns

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Njemačka verzija koprodukcijskog projekta zagrebačke Gavelle i Theatre und Orchester Heidelberg, a prema tekstu Ivora Martinića.
autorski tim funkcija
Renata Britvecprevoditelj
Miriam Horwitzredatelj
Miriam Horwitzscenograf
Pia Dederichskostimograf
Jürgen Popigdramaturg
Ivor Martinićautor teksta

Predstava je nastala u koprodukciji GDK Gavella i Theatre und Orchester Heidelberg, a pod okriljem organizacije Europian Theatre Convention i njihovog projekta Art of Aging.

Kazališta su suradnju započela prije dvije godine, a ista je uključivala je razmjenu umjetnika, radionice, rezidencije i mnoge druge oblike suradnje.Na jednoj od radionica, na kojoj su sudjelovali umjetnici iz oba grada, došlo je do teme kojom će se baviti. 'Bio je to pokušaj da se izrazimo u jeziku i ljudske potrebe da se upišemo u povijest te našeg straha da bez povijesti ne postojimo', objašnjavaju sudionici projekta.

Koprodukcija podrazumjeva i usporedni nastanak hrvatske i njemačke verzije projekta, u izvedbi hrvatskog i njemačkog ansambla.

Službena njava kaže kako predstava "u središte svoje radnje postavlja prekid ljubavnog odnosa, kako bi govorila o novoj generaciji koja teško pronalazi razloge pobune. Prošlost jednom zaljubljenih promatrana je iz sadašnjosti, s ciljem da se dođe do razloga zašto se dogodio upravo takav kraj i je li se mogao spriječiti."

Tekst Ivora Martinića postavlja pitanja poput "Od čega se sastoji naša osobna povijest? Kako formiramo prošlost? Kakve to posljedice ima za naš identitet?", na koja će protagonist predstave pokušati odgovoriti okupljajući oko sebe grupu ljudi i protestirajući protiv svega što donosi budućnost...

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter