Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Opet iskri između Grada Zagreba i sindikata

Opet iskri između Grada Zagreba i sindikata

Danas su, konačno, trebali započeti pregovori o novom kolektivnom ugovoru zaposlenih u zagrebačkoj kulturi. Trebali, ali nisu, jer je Grad Zagreb sindikaliste o sastanku obavijesti tek 15 sati prije početka istog. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport poslao je poziv na pregovarački sastanak za zaposlene u ustanovama kulture i predškolskim ustanovama grada Zagreba u četvrtak, u 12,26, a sastanak zakazao za petak u 9 sati!

Takvo ponašanje ojadlo je predstavnike Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, koji u svom priopćenju navode:

"Ne samo da nisu pojasnili zašto su objedinili pregovore kulture i predškolskih ustanova, nego nisu ostavili vrijeme niti za otkazivanje ugovorenih obveza, niti za dogovor s ravnateljima da se može izostati s radnoga mjesta radi pregovora. Da li je riječ samo o neprofesionalnosti i neznanju? HSDK i Nezavisni sindikat bibliotečnih djelatnika Hrvatske nisu spremni dolaziti na ovakve sastanke niti pregovarati zajedno s vrtićima."

Zbog svega navedenog HSDK Gradu je uputio dopis koji prenosimo u cijelosti.

***

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE