Upoznajte nominirane: Guilherme Gameiro Alves

Portugalski plesač koji je od 2011. solist Baleta HNK u Zagrebu nominiran je za Teatar.hr Nagradu publike u kategoriji izvođača godine. [VIDEO]

Guilherme Gameiro Alves rođen je 29. rujna 1989. u Portugalu.

Diplomirao je 2007. godine na Državnom konzervatoriju za ples u Lisabonu. Kao dobitnik stipendije Zaklade Calouste Gulbenkian usavršavao se na Akademiji za ples u Zürichu od 2007. do 2009. godine.

Usavršavao se u klasičnom i modernom baletnom izričaju kod brojnih baletnih pedagoga, među ostalima kod Olivera Matza, Steffi Scherzer, Ude Kerstena, Kinsun Chan, Arlette Kunz, Monike Gautschi. Godine 2009. angažiran je kao solist u Baletu Kansallisooppere u Helsinkiju.

Guilherme Gameiro Alves nastupio je kao Des Grieux u baletu Manon u koreografiji Kennetha MacMillana, Gurn u Silfidi, Benno u Labuđem jezeru te u brojnim drugim ulogama u koreografijama Johna Cranka, Augusta Bournonvillea, Kennetha Grevea, Williama Forsythea i drugih.

Godine 2011. postao je solist Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Dobitnik je Zlatne medalja u kategoriji seniora na Međunarodnom baletnom natjecanju Tanzolymp u Berlinu.

Razgovor je snimila  Hana Zrnčić Dim.

Za Guilhermea Gameiro Alvesa, kao i za druge kandidate nominirane za Teatar.hr Nagrade publike glasati možete do 20. studenoga, ovdje.

Dodjela nagrada zbit će se u Tvornici kulture, 21. studenoga od 21 sat, a svoje ulaznice za nju možete nabaviti ovdje.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE