Search
Close this search box.

Svršimo s Božjim sudom part III

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Industrija surogata koja nas svakodnevno okružuje i ratno tijelo koje joj je cilj, u trećem nastavku bavljenja Artaudom, Senka Bulić & co.
autorski tim funkcija
Gjino Šutićsuradnik
Matej Zecoblikovatelj zvuka
Damir Martinović Mrleskladatelj
Damir Martinović Mrleautor glazbene instalacije
Nikša Mrkonjićoblikovatelj svjetla
Tomislav Ćurkovićskladatelj
Tomislav Ćurkovićautor vizualnog identiteta
Tomislav Ćurkovićscenograf
Oliver Jularićkostimograf
Senka Bulićautor koncepta

Nakon što su već postavili Svršimo s Božjim sudom part I,  te Rekvijem za organe, Senka Bulić i suradnici temeljem djela velikog  Antonina Artauda i dalje razviju ideju zamjene prirode surogatima.

Kako kaže službena najava:

"Prve dvije predstave su se bavile Artaudom preko videoinstalacija, zvuka, pokreta, glasa, a u završnoj fazi temama nadomjestaka, tijela bez organa koji su religija, kultura, mišljenje, industrije tijela koja proizvodi ratno tijelo. Uz performere u ovoj predstavi tretiramo i zvuk i organsku instalaciju kao izvođače. Predstavljamo nadomjestke, patvorine koje bi trebale zamijeniti netretirane organe. Tema erzaca u Artaudovom tekstu je dio instalacije koja je potrebna za cjelokupni performans.

Metodologija je višemjesečni laboratorijski rad koji je autentičan u procesu kao i izvedbi. Nastavljamo nadograđivati tonsko lice predstave i autentični iskaz izvođača, performera."

Podsjetimo, Pour en finir avec le jugement de Dieu Artaud je napisao u posljednjoj fazikarijere, ali nažalost i života. Nastalo je nakon što su njegovi prijatelji isposlovali premjemještanje iz iznimno brutalne blnice u Rodezu, u kojoj je liječen elektroškovima, u psihijatrijsku ustanovu otvorenog tipa u at Ivry-sur-Seine, gdje je nakon duge pauze opet počeo stvarati.

U autorskom timu i ovaj su put Tomislav Ćurković i Oliver Jularić i Damir Martinović Mrle, a potonjem će se uz Senku Bulić na sceni pridružiti i Ivana Jozić, Marko Cindrić, Stipe KostanićStipe Kostanić Ivanka Mazurkijević.

Aktivnosti projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade kultura nova. 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE