Naslovnica > PREDSTAVE > Svršimo s Božjim sudom part III

Svršimo s Božjim sudom part III

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Industrija surogata koja nas svakodnevno okružuje i ratno tijelo koje joj je cilj, u trećem nastavku bavljenja Artaudom, Senka Bulić & co.

Nakon što su već postavili Svršimo s Božjim sudom part I,  te Rekvijem za organe, Senka Bulić i suradnici temeljem djela velikog  Antonina Artauda i dalje razviju ideju zamjene prirode surogatima.

Kako kaže službena najava:

"Prve dvije predstave su se bavile Artaudom preko videoinstalacija, zvuka, pokreta, glasa, a u završnoj fazi temama nadomjestaka, tijela bez organa koji su religija, kultura, mišljenje, industrije tijela koja proizvodi ratno tijelo. Uz performere u ovoj predstavi tretiramo i zvuk i organsku instalaciju kao izvođače. Predstavljamo nadomjestke, patvorine koje bi trebale zamijeniti netretirane organe. Tema erzaca u Artaudovom tekstu je dio instalacije koja je potrebna za cjelokupni performans.

Metodologija je višemjesečni laboratorijski rad koji je autentičan u procesu kao i izvedbi. Nastavljamo nadograđivati tonsko lice predstave i autentični iskaz izvođača, performera."

Podsjetimo, Pour en finir avec le jugement de Dieu Artaud je napisao u posljednjoj fazikarijere, ali nažalost i života. Nastalo je nakon što su njegovi prijatelji isposlovali premjemještanje iz iznimno brutalne blnice u Rodezu, u kojoj je liječen elektroškovima, u psihijatrijsku ustanovu otvorenog tipa u at Ivry-sur-Seine, gdje je nakon duge pauze opet počeo stvarati.

U autorskom timu i ovaj su put Tomislav Ćurković i Oliver Jularić i Damir Martinović Mrle, a potonjem će se uz Senku Bulić na sceni pridružiti i Ivana Jozić, Marko Cindrić, Stipe KostanićStipe Kostanić Ivanka Mazurkijević.

Aktivnosti projekta provode se uz financijsku podršku Zaklade kultura nova. 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE