Login za korisnike

Saga

Wakka Wakka Production je neprofitno vizualno kazalište iz New Yorka čiji je cilj pomaknuti granice mašte stvarajući djela koja su hrabra, jedinstvena i nepredvidljiva.

***

Službeni siže:

'Život Gunnara Oddmunsona je u rasulu. Gunnar stoji sam s lopatom u rukama pitajući se kako je sve pošlo po krivu. Osjećao se sretnim i uspješnim, imao je velike planove za budućnost prije kraha islandskog gospodarstva koje je postavilo novi svjetski rekord u bankrotu. Sada sanja samo o pravdi. Nakon što ga je obitelj napustila, a banka mu zaplijenila kuću i automobil, budi se Gunnarova drevna nordijska želja za krvnom osvetom. Bitka započinje...'

Od 2001. godine kazalište Wakka Wakka proizvelo je i produciralo osam originalnih kazališnih predstava. Sve njihove produkcije stavljaju izrazit naglasak na tjelesni izričaj s ispreplitanjem širokog raspona stilova, uključujući groteskne, apsurdne i klaunovske elemente poput manipulacije objektima, lutkarstva, maski i originalne glazbe.

Predstava 'Saga' nastala je suradnji s Vizualnim kazalištem Nordland koje djeluje na otocima Lofoten u Norveškoj i igra ključnu ulogu u promociji vizualnog kazališta u Norveškoj. Kazalište pokriva razne žanrove, od klasičnog lutkarstva do crossover produkcija koje koriste elemente vizualnog kazališta, mimike, suvremenog plesa i multimedije.

autorski tim
Gwendolyn Warnockautor koncepta
Kirjan Waageautor koncepta
Lars Petter Hagenskladatelj
Jan Erik Skarbyoblikovatelj svjetla
Leo Martinoblikovatelj zvuka
Andrew Manjuckoblikovatelj zvuka
Pernille Lehnertoblikovatelj maski
Elizabeth Haraoblikovatelj maski
Robin Frohardtoblikovatelj lutaka velikih razmjera
Fergus Walshsuradnik za tehnologiju lutaka

izvođači
Andrea Osp Karlsdottir
Andrew Manjuck
Elizabeth Hara
Jon Jon Levin
Kirjan Waage
Peter Russo

Odgovori

POVEZANE VIJESTI