ASSITEJ zahtjeva zaštitu djece

Izvršni komitet ASSITEJ-a, uputio je otvoreno pismo svojim čanovima, ali i cijeloj javnosti, povodom recentne eksalacije nasilja u Gazi.

  

Pismo prenosimo u cijelosti.

***

Mi, Izvršni komitet ASSITEJ-a, međunarodne udruge kazališta za djecu i mlade, pozivamo sve lidere da zahtjevaju zaštitu djece u Gazi, Palestini i Izraelu, te svim područjima izloženim nasilju diljem svijeta.

ASSITEJ vjeruje u zaštitu prava sve djece i poštivanje Dekleracije prava djeteta iz 1989. koja se temelji na četiri osnovna principa, uključujući i pravo na život, opstanak i razvoj. Mi, djelujući u domeni kazališta i umjetnosti nastojimo osigurati da svako djete iskusi puninu života. Kao međunarodna udruga s članovima u više od 90 zemalja svijeta, želimo izraziti našu zajedničku posvećenost zaštiti i zagovaranju ovih prava za svako dijete, svugdje.

Kao Izvršni komitet ASSITEJ-a, pozivamo članove ASSITEJ-a da se obrate ujedinjenim narodima s pozivom na zaustavljanje ovog jezivog nasilja spram djece. Tražimo da djeca Gaze, Palestine, Israel, zapravo djeca diljem svijeta, budu zaštićena i da se ne dozvoli da postanu žrtve zatvorenog kruga rata i nasilja.

Ujedinimo se u ovoj himanitarnoj akciji. Budućnost ovisi o našoj sposobnosti da u ovom trenutku zaštitimo prava djece. Pozivamo lidere i sve one čiji se glas čuje, da iskoriste svoju moć kako bi osigurali da pokolj djece bude zaustavljen.

24. srpnja 2014.

Yvette Hardie, Predsjednica - Južna Afrika
Marisa Gimenéz Cacho, Generalna tajnica - Meksiko
Stefan Fischer-Fels, Potpredsjednik - Njemačka
Asaya Fujita, Potpredsjednik - Japan
Vigdís Jakobsdóttir, Potpredsjenik - Island
Roberto Frabetti, Blagajnik - Italija
Adi Beeri - Izrael
Daniel H. Fernandez - Argentina
François Fogel - Francuska
Sue Giles - Australija
Nina Hajiyianni - Velika Britanija
Imran Khan - Indija
Diana Kržanić Tepavac - Srbija
Manon van de Water - SAD / Nizozemska

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.