Search
Close this search box.

Navještenje

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Branka Cvitković debitirao kao redateljica kršćanskom dramom Paula Claudela.
autorski tim funkcija
Paul Claudelautor teksta
Janko Marinkovićprevoditelj
Darko Petrovićscenograf
Igor Valeriskladatelj
Zoran Mihanovićoblikovatelj svjetla
Alen Čelićautor scenskog pokreta
Jasmina Pacekkostimograf
Branka Cvitkovićredatelj

U predigri Navještenja upoznajemo djevojku Violaine Vercors i graditelja katedrala Pierrea de Craona koji Violaine još uvijek voli, te joj priznaje kako je zaražen gubom zbog požude koju joj je nekoć nesmotreno iskazao. On odlazi u Jeruzalem, a ona ga na rastanku iz sućuti poljubi, te i sama oboli. Kroz četiri čina pratimo zatim duboku ljudsku dramu obitelji Vercors. Otac Anne odlazi hodočastiti u Jeruzalem. Prije samoga odlaska Jacquesa Huryja određuje za zaručnika Violaini. No, Jacquesa ljubi njezina mlađa sestra Mara koju ljubav nagoni na podmukle užase utjelovljene u ljubomori...

Tako službeno HNK u Osijeku najavljuje predstavu Navještenje nastalu prema istoimenom dramskom tekstu francuskog autora Paula Claudela. Riječ je o tzv. duhovnoj drami koja se temelji na, ali ipromovira, autorova kršćanska uvjerenja.

Predstavu je u HNK Osijek trebao režirati Petar Selem, no odustao je od angažmana zbog bolesti pa se režije, prvi put u životu prihvatila nacionalna dramska prvakinja Branka Cvitković.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE