Naslovnica > PREDSTAVE > Navještenje

Navještenje

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Branka Cvitković debitirao kao redateljica kršćanskom dramom Paula Claudela.

U predigri Navještenja upoznajemo djevojku Violaine Vercors i graditelja katedrala Pierrea de Craona koji Violaine još uvijek voli, te joj priznaje kako je zaražen gubom zbog požude koju joj je nekoć nesmotreno iskazao. On odlazi u Jeruzalem, a ona ga na rastanku iz sućuti poljubi, te i sama oboli. Kroz četiri čina pratimo zatim duboku ljudsku dramu obitelji Vercors. Otac Anne odlazi hodočastiti u Jeruzalem. Prije samoga odlaska Jacquesa Huryja određuje za zaručnika Violaini. No, Jacquesa ljubi njezina mlađa sestra Mara koju ljubav nagoni na podmukle užase utjelovljene u ljubomori...

Tako službeno HNK u Osijeku najavljuje predstavu Navještenje nastalu prema istoimenom dramskom tekstu francuskog autora Paula Claudela. Riječ je o tzv. duhovnoj drami koja se temelji na, ali ipromovira, autorova kršćanska uvjerenja.

Predstavu je u HNK Osijek trebao režirati Petar Selem, no odustao je od angažmana zbog bolesti pa se režije, prvi put u životu prihvatila nacionalna dramska prvakinja Branka Cvitković.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE