Login za korisnike

Pokret-ač

Kako pokrenuti sebe i druge, a kako kreativni i/ili proces komunikacije propituje nova predstava Studija za suvremeni ples u koreografiji Aleksandre Janeve Imfeld.

***

Studio za suvremeni ples, najstariji ansambl suvremenog plesa u Hrvatskoj i regiji, na predstavi Pokret-ač po prvi puta surađuje s koreografkinjom Aleksandrom Janevom Imfeld, koja iza sebe ima bogato profesionalno iskustvo na području suvremenog plesa u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kako sama kaže:

"Ono što je pokrenuto i stalno se kreće u ovoj predstavi mutirajuće je autorstvo nas kao grupe, prilikom čega primjenom i promjenom različitih pristupa i sustava rada zajednički oblikujemo sve vidove predstave.

Propitujemo originalnost, kopiranje i vlasništvo nad idejama, pogotovo nad onima u domeni pokreta, a individualne karakteristike svakog od Pokret-ača i razlike koje proizlaze iz njih smatramo bitnim i prepoznajemo ih kao doprinos kvaliteti zajedničkog promišljanja i stvaranja.

Pokrećemo grupu i kroz zajedničko kretanje nalazimo se u zoni u kojoj je moguće raspravljati o svemu, u kojoj se uvijek mijenja neki aspekt predstave – prostor, vrijeme i osoba koja se nalazi u određenoj situaciji; gdje je teško, možda nemoguće, zaustaviti proces ili definirati nešto kao završeno. Bivajući u takvom pokretanju, prihvaćamo našu predstavu kao promjenjivu cjelinu kojoj je žarište u nepredvidljivosti poštivanja trenutne odluke oko nekog zadanog momenta, na taj način istražujući područje novog i/ili nepoznatog kroz mehanizme fiksiranja i iscrpljivanja materijala ponavljanjem i/ili trajanjem. Smatramo da je nemoguće ponoviti ikakvu akciju na potpuno isti način."

Scenografiju i kostimografiju potpisuje modni dizajner i multimedijalni umjetnik Silvio Vujičić

 


Odgovori