Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > KMD u 2013. poslovalo pozitivno

KMD u 2013. poslovalo pozitivno

..i ne samo to već je uspjelo pokriti preneseni minus iz prethodne godine. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Dubrovačko Kazalište Marina Držića koje bi ovih dana trebalo dobiti novog ravnatelja, prošlu je godinu završilo plusom od 3.522,26 kuna.

Stoji to u izvješću upućenom dubrovačkom Gradskom vijeću, a iz kojeg je vidljivo da je ukupnom racionalizacijom poslovanja nadoknađen i minus od 291.529,04 kuna iz prethodne godine.

Zanimljivo je i kako kazalište od vlastitih prihoda ostvaruje tek 8% proračuna, što je drastično manje no Dubrovačke ljetne igre, ali još uvijek više nego li primjerice zagrebački HNK.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. Nerma Kreso-Kavain Da, KMD se ne može uspoređivati s DLJI po pitanju financija. Dubrovački proračun jedan je od najstabilnijih u RH, ali mislim da ipak kako je presudan čimbenik status kulture koju ova ima u tom gradu. Dakako, prijašnje uprave KMD-a pokazale su kako se i u tim okolnostima može destabilizirati ovako ziheraška ustanova. U tom smislu, treba odati priznanje aktualnoj ravnateljici, Jasni Jukić.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE