Search
Close this search box.

Tihi obrt

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Što se događa na razgovoru za posao u zemlji s gotovo 400.000 nezaposlenih? Odgovor imaju Bobo Jelčić i njegovi studenti.
autorski tim funkcija
Bobo Jelčićredatelj
Bobo Jelčićautor

U sezoni 2013/2014, redatelj i docent Odsjeka glume na zagrebačkom ADU, Bobo Jelčić, zašao je - čini se - u hiper-produktivnu fazu. Samo par dana nakon što je u Teatru &TD premijerno izvedena njegova predstava Ko rukom odneseno, u Zagrebačkom kazalištu mladih predstavlja rezultat svog rada sa studentima Odsjeka glume na ADU, predstavu Tihi obrt.

Službena najava kaže ovako:

Predstava prati djevojku Saru kojoj je vrijeme da nađe posao, no tu odluku neprekidno odgađa. Zatvorila se u kuću i tako pretura misli sama sa sobom i mašta o nečem što nije realno. Sestra, s kojom Sara živi je već izvan sebe zbog toga i stalno joj prigovara i traži od nje da nešto učini. Kako sestrina plaća nije dovoljna za obje i jedva pokriva osnovne trškove, Sara je prisiljena nešto učiniti. Dovedena pred zid, ona se duboko zamisli nad sobom i nad vlastitim životom i odluči poslušati sestru te odlazi na na razgovor u jedno poduzeće, tamo gdje sestra ima poznate ljude, koji joj mogu pomoći u dobivanju, nekakvog , bilo kavog radnog mjesta. Odijevaju se u najbolju odjeću koju posjeduju, šminkaju se, hrabre se i dozivaju dobro rasploženje, smiju se, puše, spremne da idu do kraja. Ulaze u poduzeće i dolaze na razgovor...

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE