Naslovnica > VIJESTI > PLES > 11. Susreti plesnih grupa u CeKaTe-u

11. Susreti plesnih grupa u CeKaTe-u

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine organizira 11. Susrete plesnih grupa, a na kojima će svoje plesno umijeće pokazati više od 1.000 plesača iz cijele Hrvatske.

11. Susreti plesnih grupa na pozornici Cekate-a ugošćuju djecu i mlade plesačice i plesače, njihove voditelje i koreografe.

Na ovogodišnjem  izdanju, koje će se održati u tri termina, nastupit će 66. plesnih grupa koje će izvesti 142 koreografije.

Plesne skupine natjecat će se u četiri kategorije: klasični ples, suvremeni ples, kategoriji step, društveni, jazz, show te kategoriji  urbani (street dance) plesni izričaj. Susreti će se održati u tri  termina – 22. ožujka na Trešnjevačkoj će se plesnoj sceni predstaviti grupe koje će izvoditi  urbane plesne izraze,  termin od 28. do 30.ožujka rezerviran je za show, jazz, društveni,  te step plesni izraz, dok je suvremeni i klasični plesni izraz na rasporedu u travnju, i to od 11. do 13. Program svake od plesnih večeri počinje u 19 sati.

Cilj Susreta prvenstveno je ostvarivanje mogućnosti za scenski nastup mladih plesača amatera i to pred brojnom publikom na velikoj plesnoj sceni,  te podizanje kvalitete amaterske plesne scene uopće. Susreti svake godine postižu velik uspjeh, a priznanje im odaje i više od 100 prijavljenih plesnih grupa koje će i ove godine pokazati što znači voljeti ples.

Trešnjevačka plesna scena pridružit će se i obilježavanju Svjetskog dana plesa 29. travnja.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE