Login za korisnike

Arsenove teatralije

‘Djela Histriona / bez zla i bez mraka / jedino još vrijede / gledano iz zraka.’ Ne, ovo nije naša ocjena rada GD Histrion, već stihovi pjesme koju je za njih napisao – Arsen Dedić.

***

Arsenove teatralije cabaretski su koloplet pjesama Arsena Dedića napisanih za potrebe histrionskih, ali i drugih kazališnih predstava, a njime će svečano biti otvoreni drugi Gumbekovi dani.

Naime, Arsen Dedić je suradnik Glumačke družine Histrion od samog njezina osnivanja, a to višegodišnje partnerstvo sam opisuje ovako:

''Histrioni su plovili u doslovnom i prenesenom smislu. S njima sam od samog početka. S  njima  mi  je bilo mučno, dosadno, dugo, loše plaćeno, neizvjesno i teško, strašno, loše ocijenjeno – osobito u vrijeme elitnih kazališnih gesta i grimasa, ali je to ipak moje najljepše provedeno vrijeme, i kazališno i prijateljsko.''

Arsen Dedić skladao je glazbu i songove za 22 kazališne predstave, a i mnoge su druge njegove skladbe inspirirane glumcima i kazalištem, poput  'Geste i grimase', 'Čovjek Vulkan', 'Nesereća nikad ne ide sama'.

Sve njih, i pokoju 'nekazališnu' izvest će uz histrionske glumce još i sam Arsen i Gabi, uz  neizbježnu pratnju Branka Bulića na glasoviru.

autorski tim
Arsen Dedićautor songova

izvođači
Arsen Dedić
Branko Bulić
Gabi Novak

Odgovori

POVEZANE VIJESTI