Naslovnica > PREDSTAVE > Arsenove teatralije

Arsenove teatralije

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
'Djela Histriona / bez zla i bez mraka / jedino još vrijede / gledano iz zraka.' Ne, ovo nije naša ocjena rada GD Histrion, već stihovi pjesme koju je za njih napisao - Arsen Dedić.
autorski tim funkcija
Arsen Dedićautor songova
Arsen Dedićskladatelj

Arsenove teatralije cabaretski su koloplet pjesama Arsena Dedića napisanih za potrebe histrionskih, ali i drugih kazališnih predstava, a njime će svečano biti otvoreni drugi Gumbekovi dani.

Naime, Arsen Dedić je suradnik Glumačke družine Histrion od samog njezina osnivanja, a to višegodišnje partnerstvo sam opisuje ovako:

''Histrioni su plovili u doslovnom i prenesenom smislu. S njima sam od samog početka. S  njima  mi  je bilo mučno, dosadno, dugo, loše plaćeno, neizvjesno i teško, strašno, loše ocijenjeno – osobito u vrijeme elitnih kazališnih gesta i grimasa, ali je to ipak moje najljepše provedeno vrijeme, i kazališno i prijateljsko.''

Arsen Dedić skladao je glazbu i songove za 22 kazališne predstave, a i mnoge su druge njegove skladbe inspirirane glumcima i kazalištem, poput  'Geste i grimase', 'Čovjek Vulkan', 'Nesereća nikad ne ide sama'.

Sve njih, i pokoju 'nekazališnu' izvest će uz histrionske glumce još i sam Arsen i Gabi, uz  neizbježnu pratnju Branka Bulića na glasoviru.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE