Naslovnica > PREDSTAVE > I Miss Communism

I Miss Communism

PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Upoznajte Ines Wurth, Zagrepčanku na radu u Americi, koja će vam odigrati svoju životnu priču i otkriti kako se u nju uklapa Oliver Twist.
autorski tim funkcija
Ines Wurthautor
Ines Wurthredatelj
Mark Soperautor
Mark Soperredatelj
izvođači uloge
Ines Wurth

Ines Wurth je rođena Zagrepčanka koja početkom devedesetih, još kao tinejdžerka, seli u London. Tamo kao članica kazališta Compass Theatre glumi u nekoliko predstava te ubrzo seli u Los Angeles gdje do diplome pohađa UCLA, School of Theatre, Film & Television. Danas živi na relaciji London - L.A., a osim glumom bavi se i pisanjem. Stalnog suradnika pronašla je u američkom glumcu Marku Soperu s kojim je osnovala kompaniju IMC Productions. Angažirana je u nekoliko predstava, a pojavila se i u nekoliko manjih holivudskih uloga pa je imala prilike surađivati sa filmskim zvijezdama poput Stevena Spielberga, Kevina Spaceya, Toma Cruisea i Sache Baron Cohena.

Sa svojom monodramom I Miss Communism posljednje dvije godine provela je na  turneji diljem Velike Britanije i SAD-a. U biografiji se može pohvaliti nagradom Freedom of Expression Award Amnesty International Škotske i nominacijom za Writer's Guild Award, a na II. Gumbekovim danima, predstavit će se i publici u rodnome gradu.

One woman show 'I Miss Communism' intimna je ispovijest autorice u kojoj oslikava svoj životni put od Hrvatske do Amerike, sa svim nezaobilaznim spoznajama, sjećanjima i emocijama. Ovako glasi odlomak autoričine najave predstave, u ponešto slobodnom prijevodu s engleskog:

Istok ide prema zapadu; komunizam prema kapitalizmu; ateizam prema Bogu. Moja priča ide od Hrvatske do Amerike pa nazad, a govori o tri generacije žena koje su živjele kroz tri rata, kao u snažnoj drami s komičnim momentima koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. To je ono u čemu sam odrasla, to je ono od čega sam pobjegla u Ameriku, i to je ono čemu se vraćam.

Na službenoj stranici predstave možete saznati više, pročitati kritike, razgledati fotografije, pogledati dio izvedbe...

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter