Login za korisnike

I Miss Communism

Upoznajte Ines Wurth, Zagrepčanku na radu u Americi, koja će vam odigrati svoju životnu priču i otkriti kako se u nju uklapa Oliver Twist.

***

Ines Wurth je rođena Zagrepčanka koja početkom devedesetih, još kao tinejdžerka, seli u London. Tamo kao članica kazališta Compass Theatre glumi u nekoliko predstava te ubrzo seli u Los Angeles gdje do diplome pohađa UCLA, School of Theatre, Film & Television. Danas živi na relaciji London - L.A., a osim glumom bavi se i pisanjem. Stalnog suradnika pronašla je u američkom glumcu Marku Soperu s kojim je osnovala kompaniju IMC Productions. Angažirana je u nekoliko predstava, a pojavila se i u nekoliko manjih holivudskih uloga pa je imala prilike surađivati sa filmskim zvijezdama poput Stevena Spielberga, Kevina Spaceya, Toma Cruisea i Sache Baron Cohena.

Sa svojom monodramom I Miss Communism posljednje dvije godine provela je na  turneji diljem Velike Britanije i SAD-a. U biografiji se može pohvaliti nagradom Freedom of Expression Award Amnesty International Škotske i nominacijom za Writer's Guild Award, a na II. Gumbekovim danima, predstavit će se i publici u rodnome gradu.

One woman show 'I Miss Communism' intimna je ispovijest autorice u kojoj oslikava svoj životni put od Hrvatske do Amerike, sa svim nezaobilaznim spoznajama, sjećanjima i emocijama. Ovako glasi odlomak autoričine najave predstave, u ponešto slobodnom prijevodu s engleskog:

Istok ide prema zapadu; komunizam prema kapitalizmu; ateizam prema Bogu. Moja priča ide od Hrvatske do Amerike pa nazad, a govori o tri generacije žena koje su živjele kroz tri rata, kao u snažnoj drami s komičnim momentima koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. To je ono u čemu sam odrasla, to je ono od čega sam pobjegla u Ameriku, i to je ono čemu se vraćam.

Na službenoj stranici predstave možete saznati više, pročitati kritike, razgledati fotografije, pogledati dio izvedbe...

autorski tim
Ines Wurthautor
Mark Soperautor

izvođači
Ines Wurth

Odgovori

POVEZANE VIJESTI