Naslovnica > VIJESTI > INFO > Dodjeljene Teatar.hr Nagrade Publike

Dodjeljene Teatar.hr Nagrade Publike

U opuštenoj atmosferi Tvornice kulture, uz izniman glazbeni program, dodjeljene su u srijedu navečer druge Teatar.hr Nagrade Publike.

Jedina domaća nagrada za izvedbene umjetnosti o kojoj odlučuje isključivo publika, Teatar.hr Nagrada Publike , po drugi je put ove godine dodjeljena na nekonvencionalnoj svečanosti u Tvornici kulture. Program dodjele vodili su Nina Violić i Miran Kurspahić, koji su i sami zapjevali, kao što su to učinili i brojni njihovi kolege, ali i gosti s glazbene scene koji su tako volonterski podržali Teatar.hr najastariji domaći nezavisni portal u kulturi.

Za ovogodišnju je dodjelu, prema ideji njezina umjetničkog ravnatelja Vedrana Peternela, okupljen i kućni band, a kojeg su činili Gustav Barišin, Ivan Đuričić, Miro Manojlović, Tena Novak, Tin Ostreš, Igor Pavlica i Damir Prica Kafka i koji je u samo tri dana uvžbao repertoar premijernih brojeva koji su oduševili publiku. U ‘Svodničkoj baladi’ Kurt Weila nastupili su po prvi put zajedno Nataša Janjić i Damir Urban, u ‘Walk on the Wilde side’ Lou Reeda - Mislav Čavajda i Ivana Rushaidat, a na koncu večeri u skladbi ‘Song for Budaton’, Nina Violić i Damir Prodanović Prlja. Posebno  toplo publika je pozdravila izvedbu klasika iz mjuzikla’Jalta, Jalta’ Alfi Kabilja  - ‘Što će biti sutra’ u izvebi Hane Hegedušić, kojoj se - nažalost zbog bolesti - nije pridružila i Ksenija Erker.

Posebni gosti dodjele bili su studenti prve godine studija ‘Gluma, mediji’ iz Rijeke, koji su nastupili sa svojim mentorom Damirom Urbanom, kao i klapa Grdelin koja je pratila dirljivi segment dodjele posvećen domaćim i inozemnim kazalištarcima preminulima u proteklih godinu dana.

O dobitnicima nagrada odlučila je publika u dva kruga on-line glasanja tijekom kojih je pristiglo više od 30.000 glasova,  a  rezultati su slijedeći:

SKANDAL GODINE: ZABRANA PLAKATA ZA ‘FINE MRTVE DJEVOJKE’

IZVOĐAČ GODINE: GORAN BOGDAN

IZVOĐAČICA GODINE: JADRANKA ĐOKIĆ

REDATELJ / KOREOGRAF GODINE: BOBO JELČIĆ

NAJBOLJI NOVI TEKST: NINA HORVAT - ‘I ŽIVJELI SU SRETNO…?’

NEZAVISNO KAZALIŠTE GODINE: MALA SCENA

FESTIVAL GODINE: IKS FESTIVAL

OSOBA GODINE: ZRINKA CVITEŠIĆ

NAJPRECJENJENIJA PRODUKCIJA GODINE: ’MICHELANGELO’

PREDSTAVA GODINE: ‘TARTUFFE’

“Iznimno smo zadovoljni što smo uspjeli realizirati dodjelu s ovako ambicioznim programom,  što nikako ne bi bilo moguće bez podrške naših partnera, prije svega Tvornice kulture, te tvrtki Rokaj i SPAN, ali i nesebične pomoći svih glazbenika i kolega koji su na njoj nastupili. Nadamo se da ćemo uz njihovu, ali i podršku publike Teatar.hr, ali Nagrade raditi još -dugo”, izjavila je na koncu večeri urednica portala Teatar.hr, Nora Krstulović.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE